Ceaiul verde - 'medicamentul miraculos al mentinerii sanatatii'

12:11, 23 Noiembrie 2012 publicat în Sanatate25 share-uri

Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne dezvaluie beneficiile miraculoase ale ceaiului verde.
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.

In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Citeste si:
Paște cu noutăți delicioase de la Mixit
Paște cu noutăți delicioase...

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...

CEAIUL VERDE

Din toate timpurile ceaiul este “elixirul care creeaza lacasul de nestramutat al nemuririi”. Din acest pasaj reiese faptul ca ceaiul verde a fost apreciat din timpuri stravechi ca un puternic medicament. In ultimii ani insa, cercetarile au evoluat atat de mult incat acum avem si confirmarea stiintifica a ceea ce se spunea in vechime “Ceaiul este medicamentul miraculos al mentinerii sanatatii”. Devine din ce in ce mai clar pentru oricine ca ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

Ceaiul verde - Compozitie

Uleiuri esentiale, teina, cafeina, tannini catechici, flavonoide (cuercetina, quercitrina), aminoacizi, vitamina C, teaflavina, tearubigina, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloidi (teobromina, teofilina, dimetilxantina, xantina, adenina) si componenta principala epigallocatechina gallata( EGCG), cea mai importanta componenta a fractiunii polifenolice a ceaiului verde. Activitatea ceaiului se datoreaza in primul rand continutului de teina, de tanini si de compusi polifenolici.Polifenolii si catechinele combat radicalii liberi produsi de poluare, fum de tigara, gaze de esapament, ultraviolete iar alcaloizii exercita un efect de stimulare nervoasa. Flavonoidele, se pare, protejeaza impotriva stresului.

Substantele aromatice dau o savoare deosebita ceaiului.

Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grasimilor si factor de protectie anticancer.

Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut, spre deosebire de ceaiul negru din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Diferenta in producerea lui fata de producerea ceaiului negru consta in faptul ca procesul natural de fermentatie este oprit. Imediat dupa cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate si rulate, astfel impiedicandu-se fermentarea.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri