Culorile vorbesc despre sanatatea ta intima. Afla cum le poti interpreta! Iti prezentam un ghid intim de autoexaminare.

Secretii vaginale Galbene – o vaginita?

Culoarea galbena a secretiei vaginale apare in mai multe vaginite si de obicei celelalte caracteristici ale secretiilor ne ajuta sa facem diferenta.

De exemplu in gonoree secretiile vaginale pot fi galbene, dar se observa o abundenta importanta a acestora si probabil si modificari de miros.

In candidoza secretiile vaginale sunt galbui, dar au consistenta branzoasa si sunt ceva mai abundente decat la normal, cu miros de peste. Nu toate candidozele sunt simptomatice, astfel ca pot fi sau nu insotite de: disconfort vaginal, jena vaginala la contactul sexual, iritarea vulvei cu dureri si mancarimi locale sau senzatie de arsura etc. Uneori, sangerarile menstruale “vindeca” o candidoza aparuta prin dezechilibru al florei (de exemplu dupa antibiotice sau stres). Desigur, vizita la medic este obligatorie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Gardnerella vaginalis este o bacterie care traieste in mod normal in flora vaginala dar atunci cand se multiplica in exces determina modificari galbui ale secretiei vaginale, cresterea consistentei acesteia si aparitia unui miros greu.

Infectiile cu coci si stafilococi (care trebuie neaparat tratate) mai pot determina secretii vaginale de culoare galbena.

Secretii vaginale verzui – boala cu transmitere vaginala?

Cel mai des secretiile de culoare verzui sunt date de vaginitele cu protozoare – Trichomonas vaginalis – mai exact tricomonaza, care este o boala cu transmitere strict sexuala. Pentru ca Trichomonas vaginalis este foarte sensibila in mediu, la umiditate, pH si temperatura, aceasta nu poate fi contactata folosind prosoape sau lenjerie la comun, ci doar prin act sexual.

Secretiile din tricomonaza sunt adesea verzui, cu un miros greu, chiar putred pentru ca determina distructii din peretele vaginului si colului uterin (vaginite si colpite), asociind adesea sangerari si determinand un pH acid. Acest pH acid favorizeaza si dezvoltarea ciupercii Candida albicans, astfel ca tricomonaza asociaza si candidoza.

De obicei tricomonaza este simptomatica, detrmina dureri si mancarimi vaginale, iritatia vulvei, senzatie de arsura si disconfort puternic la contactul sexual.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri