10 Mai 2012 publicat în Sanatate 203 share-uri

Testul Babes-Papanicolau este recunoscut astazi ca una dintre cele mai importante analize pe care fiecare femeie care si-a inceput viata sexuala ar trebuie sa o faca periodic. Este o analiza usoara, nedureroasa, dar atat de importanta!

Sursa foto: shutterstock_59837359

Papanicolau – de ce este acest test atat de important?

Testul Babes Papanicolau previne una dintre cele mai frecvente patologii ale femeii – cancerul de col uterin.

Din pacate afectiunile colului uterin, pornind de la o simpla inflamatie (cervicita) pana la “rana pe col” si cancer sunt asimptomatice astfel incat femeia nu simte daca prezinta sau nu o afectiune. Simptomele apar insa in stadii tardive de evolutie a cancerului de col, cand abia daca se mai poate face ceva.

Ce este colul uterin?

Sursa foto: dreamstime_l_10058828

Colul uterin reprezinta de fapt acea zona ingustata care face legatura dintre vagin si uter. Colul (col=gat) uterin prezinta o secretie care isi schimba consistenta un functie de perioada ciclului menstrual. Astfel aceasta secretie numita glera cervicala este de obicei foarte vascoasa si prezinta o bariera fiziologica si mecanica intre vagin si uter, dar in perioada ovulatiei vascozitatea scade astfel incat sa permita femeii sa ramana insarcinata. De asemenea vascozitatea glerei cervicale scade si in timpul sangerarilor menstruale pentru a permite scrugerea acestora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Divorț și partaj. Află totul despre cum și când pot fi inițiate SARKK a lansat noul site! De ce ai nevoie pentru o manichiură profesională, la tine acasă?

Ce este testul Babes-Papanicolau?

Testul Babes-Papanicolau numit si frotiul Babes-Papanicolau reprezinta un test prin care sunt analizate celulele cervixului. In mod normal aceste celule au o fiorma specifica, precum si caracteristici specifice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri