21 Martie 2012 publicat în Sanatate 15 share-uri

Paralizia partiala poate fi un efect al esecului implantului dentar. Implantul dentar poate provoca leziuni ale tesuturilor. Dupa aproape 50 de ani de la prima operatie de implant dentar, statisticile demonstreaza ca inca exista o rata de 2 - 5% la nivel mondial a esecului acestui tratament.

Peste 500.000 de pacienti din SUA se bucura anual de avantajele implantului dentar, insa procentele arata ca intre 10.000 si 25.000 dintre aceste persoane sufera un esec al interventiei. Prin campania "Alege corect din prima", Dent Estet informeaza publicul asupra etapelor complete, calitatea materialelor si cauzele esecului pentru ca pacientii sa poata lua o decizie corecta.

2 - 5% risc de esec al implantului dentar

Dupa aproape 50 de ani de la prima operatie de implant dentar, statisticile demonstreaza ca inca exista o rata de 2 - 5% la nivel mondial a esecului acestui tratament. Retratamentul este dificil, presupune costuri mai mari si perioada lunga de refacere.

"O operatie de implant dentar poate fi considerat un succes cand depaseste perioada de 1 an. De asemenea, esecurile sunt fie premature, in cursul primelor 2 luni, fie tarzii, pana la 1 an. Garantia oferita pacientului este atat pentru mine ca medic, cat si pentru pacient, dovada sigurantei unui tratament reusit.", sustine Dr. Dragos Calangiu, medic specialist implantolog la Dent Estet.

Primele 6 cauze ale esecului

Factorii cel mai des intalniti atunci cand implantul este un esec sunt insuficienta experienta a medicului implantolog, calitatea inferioara a materialelor, procesul de diagnosticare incomplet, incarcarea timpurie a lucrarii protetice, sterilizarea precara si mobilitatea implantului. Plasarea implanturilor este un proces sofisticat, care necesita indemnare buna si un tratament atent de catre stomatologi.

Orice neglijenta din partea dentistului s-ar putea dovedi costisitoare pentru pacient. Pentru a economisi timp si bani, unii medici stomatologi elimina analizele necesare de sange si utilizeaza doar radiografia 2D in loc de radiografia panoramica - 3D. De asemenea, alegerea unor materiale inferioare calitativ pun in pericol sanatatea pacientului.

Efectele negative ale esecului unui implant dentar

1."Paralizie partiala" - leziunea nervilor. Daca implantul este inserat langa sau chiar in nervi, pacientul poate suferi o desensibilizare a unei parti a gurii, tradusa prin amortirea permanenta. Unele cazuri raman netratabile, efectele fiind permanente.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri