"O femeie trebuie sa arda. Sa arda de pasiune, sa arda de cuvinte, sa arda de idei, sa arda de dorinta pentru ceea ce iubeste ea cu adevarat. Foc consistent trebuie sa se afle sub viata creatoare a fiecarei femei." (Clarissa Pinkola Estes, Women Who Run with the Wolves)

“O femeie trebuie sa fie dispusa sa arda. Sa arda de pasiune, sa arda de cuvinte, sa arda de idei, sa arda de dorinta pentru ceea ce iubeste ea cu adevarat. Foc consistent trebuie sa se afle sub viata creatoare a fiecarei femei.” (Clarissa Pinkola Estes, Women Who Run with the Wolves)

Exista 2 femei in fiecare femeie…

Una dintre ele este trista. S-a departat de mult timp de natura sa instinctuala. S-a scuturat de latura sa salbatica, neimblanzita. Se simte mica si neputincioasa, lipsita de forta. Este vlaguita si secata de insufletire. Separata de principiul sau creator. Are aripi, dar nu da din ele. Nu a mai zburat de mult si ii este frica. Are picioare, dar din inertie evita sa le miste. Sovaieste adesea. Are gatul uscat. Tresare si se cutremura. Este intepenita si indiferenta chiar daca uneori isi iese din minti. Sentimentele ii sunt surde. Simtirea amortita. Imaginatia confuza. Nu are curaj si ochii ei care scruteaza in jur sunt speriati sau indiferenti de atata neinsufletire. Aceasta femeie e speriata. Fara energia ei primara. Isi ascunde expresivitatea si puterea de creativitate ca pe un pacat. Se rusineaza fiindca ar putea mai mult. I s-a cerut sa fie perfecta, iar perfectiunea este dezastruoasa. O reduce la tacere si o face sa creada ca nu mai poate schimba nimic. Aceasta femeie oscileaza si se simte incatusata. Captiva in propriul trup, in propriul suflet. Captiva in trupurile altora, in ideile altora, in restrictiile culturale, intr-un rol pe care se spune ca fiecare femeie trebuie sa il urmeze.

Foto: Diana Savich/ shutterstock.com

Aceasta femeie se simte de multe ori neimplinita si nefericita. Si-a dat o data sufletul altora si nu a luat nimic inapoi din el. Aceasta femeie se afla in afara ciclului caruia ii apartine si a pierdut pasul cu ea insasi. Umbra ei i-a luat-o inainte. I-au spus altii ca are limite si limite s-a dovedit a fi totul. Aceasta femeie se teme sa vorbeasca pentru ea insasi. Sa isi ia apararea, sa vorbeasca in numele ei. Pentru altii o face insa... Pluteste in inertie si este acaparata de incercarile societatii si ale celor din jur de a o domestici. Aceasta femeie are o infatisare slabita, spectrala si infiorator de neputincios. E ca un leu pe care l-au invatat altii sa fie pisica. Nu indrazneste sa se indeparteze prea mult de zona ei de confort. Nu mai are curaj sa se aventureze. Accepta chiar daca sufletul ei striga ca nu este de acord. Rade inert chiar daca sufletul ii curge de neimplinire in picaturi si picaturi.... Aceasta femeie nu actioneaza pentru ca se teme. Se teme ca ar judeca-o altii si se teme si de propria judecata. Cel mai mult. Pentru ca a uitat cine este...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri