21 Noiembrie 2011 publicat în Psihologie 37 share-uri

Dupa cum era de asteptat, exista asemanari in gandire insa si diferente de gen, daca nu neaparat in modul de a intelege prietenia, in orice caz in felul in care se exprima aceasta intre femei si barbati.

9 reguli pentru a intari prietenia

Cercetatorii Argyle si Henderson au indentificat, pe baza unor intrebari privind prietenia (adresate unui numar egal de femei si barbati), noua reguli a caror respectare a fost considerata de cei intervievati drept obligatorie in relatia cu un prieten:

1. Sa imparti reusitele cu prietenul.

2. Sa-i oferi sprijin emotional.

3. Sa-l ajuti la nevoie.

4. Sa te straduiesti sa-ti faci fericit prietenul atunci cand esti impreuna cu el.

5. Sa ai incredere in el.

6. Sa ii iei apararea atunci cand el nu este de fata.

7. Sa ii restitui datoriile.

8. Sa fii intelegator cu alti prieteni pe care el ii are.

9. Sa nu fii pisalog cu el.

Prietenia, diferente de gen

In prietenia femeilor, care pun un accent mai mare pe comunicarea verbala, confidentele, destainuirile ori chiar autodezvaluirea joaca un rol crucial. Cand vine vorba de barbati, acestia, fiind orientati mai mult catre actiune, isi manifesta de obicei prietenia prin desfasurarea in comun a unor activitati, fie ele productive sau pur si simplu recreative. Doi prieteni barbati pot repara impreuna o masina schimband pe parcursul catorva ore numai cateva cuvinte, si acelea doar de interes strict utilitar, dupa cum pot sa joace sah sau sa pescuiasca o zi intreaga in tacere deplina. Privindu-i, cele mai multe dintre femei ar putea interpreta ca sunt certati, cand, in realitate, ei se simt extraordinar de bine impreuna.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

De altfel, 74% dintre femeile care lucreaza si 98% dintre femeile casnice considera ca defectul cel mai mare al sotilor sau chiar al barbatilor in general este ca nu sunt dispusi sa vorbeasca, mai ales la sfarsitul zilei.

Pe parcursul unei zile obisnuite, femeile pronunta in medie intre 6000 si 8000 de cuvinte, emit alte 2000-3000 de sunete semnificative si fac intre 8000 si 10000 de gesturi, pe cand, atunci cand este vorba de barbati, acestia se limiteaza la 2000-3000 de cuvinte, 1000-2000 de semnale vocale si intre 2000 si 3000 de gesturi. Pentru femei, neatingerea “normei” comunicarii interpersonale intr-o zi inseamna un mai mare chef de vorba ce ii poate exaspera pe barbati, asa cum pe ele le exaspereaza tacerea acestora - pe care femeile nu ezita sa o interpreteze drept dovada a unei lipse evidente de afectiune.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri