21 Noiembrie 2011 publicat în Psihologie 37 share-uri

Dupa cum era de asteptat, exista asemanari in gandire insa si diferente de gen, daca nu neaparat in modul de a intelege prietenia, in orice caz in felul in care se exprima aceasta intre femei si barbati.

Pentru femei, tacerea “oferita” de barbati este oarecum jignitoare cu atat mai mult cu cat, in conceptia lor, masura simpatiei fata de un om este data de cantitatea de cuvinte pe care i le adresezi. Cand o femeie vorbeste mult, e semn ca i-ai placut. Daca nu o face, e clar ca ii displaci. Contrastul cu comportamentul masculin este evident.

Allan si Barbara Pease observa ca “in conditii de stres sau de tensiune ea vrea sa vorbeasca si sa se cuibareasca, iar el vrea sa stea pe stanca lui si sa priveasca in gol”. “Cand o femeie este suparata, se descarca emotional in prezenta prietenelor. In schimb, cand unul dintre barbati este suparat, se apuca sa repare motorul masinii sau un robinet care curge”.

In ceea ce priveste prietenia si relatiile interpersonale, exista deosebiri intre femei si barbati si in cazul tactilitatii. In timpul conversatiei cu o prietena, femeile se ating una pe cealalta de patru pana la sase ori mai mult decat niste barbati care stau de vorba intre ei. Cand sunt tristi sau preocupati, majoritatea dintre barbati resping orice incercare de a fi atinsi si pretind sa fie lasati singuri, in timp ce femeile aflate in situatii similare “cersesc” mangaieri consolatoare.

Kudika Tarot

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri