15 Noiembrie 2011 publicat în Psihologie 1 share-uri

Esti prea sensibila. Esti prea emotionala. Te auto-victimizezi. Reactionezi exagerat. Calmeaza-te. Termina. Inceteaza, ca o iei razna! Esti nebuna! Am glumit, nu ai deloc simtul umorului? Esti prea dramatica. Treci peste!

Cu toate ca admit gravitatea acestei situatii, cred ca totul vine din felul cum am fost conditionati sa ne simtim vinovati atunci cand ne exprimam emotiile. Faptul ca in copilarie si mai tarziu, la maturitate noi barbatii suntem descurajati sa ne exprimam emotiile ne face pe multi dintre noi sa ramanem nemiscati in refuzul nostru de a ne exprima regretul atunci cand vedem ca cineva sufera din cauza actiunilor noastre.

Trebuie sa ne dezobisnuim de aceste lucruri pe care am fost invatati sa le luam ca normalitate, spune Yasar citand una dintre frazele sale preferate, spusa de Gloria Steinem: Prima noastra problema, ca barbati si femei nu este ca trebuie sa invatam, ci ca trebuie sa ne dezvatam.

Oare modul cum femeile sunt invinuite pentru emotiile lor este in sens ultim, despre faptul ac am fost invatati sa credem ca opiniile femeilor cantaresc mai putin decat le noastre? Ca ceea ce au de spus ele despre ceea ce simt, nu e chiar legitim?

Foto fr si main: By Viktor Gladkov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri