30 Aprilie 2021 publicat în Psihologie 13 share-uri

Cum gestionăm sentimentul de singurătate care ne poate copleși de Sărbători și Paști atunci când cei dragi nu pot fi fizic alături de noi astfel încât să avem Sărbători luminate și cu bucurie în suflet?

Din perspectivă psihologică, o categorie foarte afectată în mod negativ în perioada Sărbătorilor este aceea a persoanelor singure. Este foarte greu să vezi pe toată lumea care aleargă după cumpărături, în timp ce tu ai în față doar niște scaune goale. Goale pentru că nu are cine să le ocupe. Sau pentru că pandemia îi împiedică pe cei dragi să vină alături de tine.

Soluții miraculoase nu există. Există însă ceea ce putem denumi pseudosolutii, cum ar fi cele create cu ajutorul tehnologiei: whatsapp, skype, facetime sau alte metode de a vedea chipurile celor dragi și de a ne putea împărtăși reciproc sentimente, trăiri, emoții…

Foto: De la ShineTerra /Shutterstock

Chiar dacă nu îi avem pe cei dragi fizic aproape, tehnologia ne ajută să vorbim cu ei în timp real, să îi simțim astfel mai aproape. Este important să încercăm să ne bucurăm de miracolul nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, chiar și în aceste condiții. Poate, cine știe, pandemia este doar o încercare peste care trebuie să trecem.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Îți doresc timp… Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi...

Comparând cu ceea ce au trăit generațiile trecute: războaie, foamete, crize financiare, putem spune totuși că această pandemie este cumva mai blândă cu noi. Mai devreme sau mai târziu, va trece. Până atunci însă, este important pentru noi să încercăm, în condițiile date, să ne bucurăm cât mai mult de lumina sărbătorilor pascale ce se coboară peste noi de mai bine de două milenii fără încetare. Sărbători pascale luminate!

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: De la Adelaides /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri