6 Iulie 2020 publicat în Psihologie 48 share-uri

Potrivit psihologului, manipularea psihologică negativă funcționează numai dacă sunt îndeplinite anumite condiții.

3. Rămâi în ignoranță și lipsă de cunoaștere.

“Mulți oameni mi-au spus „NLP-ul este folosit pentru manipulare, nu vreau să am de-a face cu așa ceva!” Haideți să îi întreb încă o dată: Dacă nu știi cu ce se mănâncă NLP-ul, cum știi că e manipulare? Cum știi că folosește NLP și nu altceva? Cum știi să te protejezi, dacă nu știi ce folosește? E mai bine să ieși pregătit în Arenă, decât să pretinzi că știi, când de fapt nu ai habar. Da, poate fi folosit cu scopuri negative, însă atâta timp cât știi și recunoști ce folosește, cum te-ar mai putea manipula? Tu știi deja ce vrea să facă și ai puterea (cunoașterii) de a te proteja. În plus, ai în mâini uneltele NLP prin care poți să îți creezi viața după bunul plac; evident, ținând cont de ecologia sistemului din care faci parte”, este de părere specialistul Andra Tănăsescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

4. Pierzi conexiunea cu propria persoană.

“Chiar și fără studii de psihologie, poți să simți când cineva îți vrea răul, dacă ești prezent și în conexiune cu tine. Când ești aliniat cu propria persoană, nimic nu te va putea influența să îți schimbi viața în rău. Vei accepta numai ce este spre binele tău și al celor din jurul tău. Cum? Simplu! Știi ce vrei, ce ți se potrivește, ce îți aduce bucurie. Și asta este tot ce accepți în viața ta! Este imposibil să fii dus de nas atunci când știi foarte clar cine ești, care îți sunt plusurile și minusurile și care este tipul de viață potrivit pentru tine. În concluzie, ai posibilitatea să alegi cine vrei să fii. În fiecare moment, la fiecare pas. Întrebare este, cine vrei să fii?”, conchide psihologul. 

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

* Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică INLPSI, este Psiholog, Trainer NLP și Consultant Panorama Socială. A urmat studiile în psihologie, având formarea în terapia de cuplu și familie. Fiind atrasă de conexiunea dintre minte, emoții și corp, a urmat o formare în terapia prin dans și mișcare și își continua studile de psiho-somatică. După peste 5 ani de experiență de training în mediul corporate și în privat, oferă cursuri ce creează o experiență completă de auto-cunoaștere și evoluție personală. 

Foto fr si main: By SvetaZi /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri