2 Aprilie 2020 publicat în Psihologie 43 share-uri

Mulți sunt cei ce se mint că iubesc și sunt iubiți, rămânând într-o relație care le face mai mult rău decât bine.

de psiholog Constantin Cornea

Mulți sunt cei ce se mint că iubesc și sunt iubiți, rămânând într-o relație care le face mai mult rău decât bine. Cauzele pot fi multe, unele mai asumate, altele, din păcate, acceptate fără rezerve, considerând că altă varianta nu mai există.

Iubitul te înșală - o poate face pentru prima dată sau deja a devenit o obișnuință. Oricum ar fi, șansele de a-l convinge să nu mai facă asta sunt extrem de mici. In urma unui adulter dovedit, relația de cuplu poate suferi transformări extrem de grave și foarte greu de acoperit cu gesturi sau amintiri frumoase.

Iubitul te jignește - o poate face pentru că se consideră superior ție sau celorlalți sau pentru că a fost traumatizat în copilărie sau este încă sub efectul unei traume majore. Orice motiv ar avea, nu poate sta cu adevărat în picioare, pentru că o relație trebuie să se bazeze pe o bună comunicare și respect reciproc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea
Foto: By Dmytro Zinkevych /Shutterstock

Iubitul ține mai mult la relația cu mama sau părinții lui decât la tine și asta se vede din timpul acordat acestora. Sau prin prisma implicării părinților lui în viața ta, nelăsându-vă loc pentru a vă construi propria relație.

Iubitul tău își petrece mai tot timpul cu prietenii și cu tine mult prea puțin. Poate fi un gest de imaturitate, încă dorindu-și să își trăiască viața, sau poate fi un semn că relația actuală vine din nevoia de a-și acoperi anumite goluri și necesități.

Iubitul își acordă tot timpul carierei, acasă venind doar ca la un hotel. Pretențiile lui față de tine pot fi acelea de a fi servit cu mâncare, pentru a avea hainele curate sau pur și simplu pentru a nu se simți singur.

SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

 Iubitul preocupat permanent și lipsit de dorința de a face sex. Uneori, lipsa acestei dorințe poate ascunde: o trauma majoră, o boală de natură psihică, trăsături homosexuale conștientizate sau nu.

Iubitul adictiv. Indiferent dacă vorbim de un alcoolism, droguri, jocuri de noroc, femei ușoare, o familie nu poate fi construită și consolidată având o baza atât de șubredă.

Citește continuarea pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri