13 Mai 2019 publicat în Psihologie 120 share-uri

"Omul are nevoie de o poveste pentru a invata sa isi traiasca viata"… Psiholog Constantin Cornea

Despre talente ce sa mai spun. Toate directiile pe care le-ai indicat cand eram copil, pentru a descoperi la ce sunt bun, au fost uitate dupa ce am plecat din cabinet…

Deci eram geniul care nu stie sa faca nimic, dar, asa cum spunea mama, asa sunt geniile. Si mult timp am crezut-o ca geniile, asa citise ea, sunt imprastiate, dorm tarziu, fac nazbatii.

Pana cand, am fost la un pas de scoala de corectie. Atunci cand la 13 ani, am condus beat, fara carnet si am busit masina alor mei. Atunci mama si-a amintit de tine si de exemplele pe care i le dadeai. Insa relatiile si banii au rezolvat problema si au uitat din nou de tine.

Foto: Kumpol Vashiraaskorn /Shutterstock

Ai fost singurul in care am avut incredere si care m-a invatat sa fac ceva util. Toata lumea ma considera idiot pentru ca nu stiam sa fac nimic. Aveam 120 kg la un metru saptezeci cand am reluat sedintele. Ai spus ca plecam de la ce avem si bine ai facut. Stiind sa ma joc pe calculator, am inceput sa fac cursuri de it. In acest domeniu unde activez si acum. Am plecat de la cursuri simple si acum sunt team lider intr-o companie internationala. Afacerea familiei nu mai merge cum mergea. Businessman-ul din tata a murit odata cu prietenii pe care se sprijinea si care erau pe la puscarie sau fugiti din tara.

Ce am invatat in trei ani de terapie cu tine? In primul rand am invatat ce inseamna respectul, notiune necunoscuta pentru ai mei. Si asa mi-am facut o gramada de prieteni. Apoi am invatat, la 20 de ani, tabla inmultirii si prima poezie pentru care mi-ai dat diplome :). Am facut cursuri la care nu m-ai lasat sa chiulesc si am sarbatorit impreuna fiecare examen trecut cu brio.

Prima relatie sentimentala serioasa tot impreuna am construit-o. Am inteles ca eram narcisic si ma comportam urat cu fetele. De la tine am invatat ce inseamna seductia, ce isi doresc fetele, cat de important este sa stii sa faci un compliment, sa intelegi lumea unei fete si sa cultivi o relatie bazata pe sinceritate si comunicare asertiva. Relatia sexuala este de asemenea excelenta :).

La alcool am renuntat pentru ca am descoperit cat de frumoasa poate fi lumea cand ai o iubita, prieteni cu care sa petrec cu adevarat timp de calitate…

Relatiile cu ai mei s-au imbunatatit si te considera prietenul nostru, pentru ca ma vad fericit si respectat pentru ceea ce stiu sa fac.

Evident sunt pe drumul cel bun. Te tin la current cu ceea ce se mai intampla, venind la o sedinta din cand in cand…

Ti-am scris povestea mea si sper sa o citeasca cat mai multi pentru a nu trece prin ceea ce eu am trecut…

“Copilul poate ajunge pentru parintii sai, dupa educatia primita de la ei, rasplata sau pedeapsa.” Jean Jacques Rousseau

* Un articol de Constantin Cornea, psiholog la Clinica Psievolution

Pentru mai multe articole de acelasi autor, accesati: psihologconstantincornea.ro

Foto homepage: By Marjan Apostolovic /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri