23 Octombrie 2014 publicat în Psihologie 10 share-uri

Daca ajungi cumva sa fii perechea unui narcisit, atunci probabil ca te vei simti tot timpul ca un soi de satelit afectiv. In relatiile interpersonale, egoul functioneaza ca un soare: ocupa locul central, este orbitor si, daca te apropii prea mult, te pulverizeaza.

de Oana Popescu-Argetoia - Experta Garbo
www.oanapopescuargetoia.ro

_________

Daca ajungi cumva sa fii perechea unui narcisist, atunci probabil ca te vei simti tot timpul ca un soi de satelit afectiv. In relatiile interpersonale, egoul functioneaza ca un soare: ocupa locul central, este orbitor si daca te apropii prea mult te pulverizeaza. Persoanele narcisiste se considere pe ele insele speciale si unice, in timp ce pe ceilalti ii considera inferiori, supusi lor sau ca pe niste pioni.

Foto: Ego, Shutterstock

Este foarte greu sa pornesti la drum iubind pe cineva care este mai mult indragostit de el insusi. Practic nu mai ai loc. Este ca si cum ai incepe din prima zi sa te confrunti cu o situatie de infidelitate, pentru ca in permanenta vei fi inselat de relatia pe care narcisistul o are cu sine. Egolateria nu mai poate oferi si altcuiva un coltisor in care sa se simta iubit si protejat. Mai mult, iubirea impartasita cu o persoana egocentrica va implica mereu si prezenta unei alte „entitati”: aroganta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Paradoxal, cu cat il iubesti mai mult pe narcisit, cu atat ii alimentezi mai mult sentimentul de superioritate si cu atat mai mult se va indeparta de tine. Dupa ce te va goli, te considera inutil pentru ca si-a atins obiectivul si va pleca sa isi caute urmatoarea sursa de admiratie si iubire. Ceea ce ne conduce la adeverirea altor „prezente” in relatia cu narcisistul: indiferenta, lipsa de empatie si consideratie fata de sentimentele si viata celui care il iubeste. Nimeni nu poate rezista pe termen lung in asemenea conditii, fara a nu risca deterioarea – uneori severa – a stimei de sine si in general a propriei sale buna functionalitate si eficienta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri