Asociația MozaiQ, organizație comunitară dedicată drepturilor persoanelor LGBTQAI+ (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender, queer, asexuale & intersex), a organizat joi, 9 noiembrie, Gala Aliatilor LGBTQIA+, un eveniment emblematic ce celebrează solidaritatea și aliații pentru sprijinul acordat comunității LGBTQIA+.

Comunicat de presă

Desfășurată sub tema „Pink Skies” - „Cerurile Roz”, Gala Aliaților a avut loc la The Tent by Clubul Diplomaților, reunind aproximativ 250 de participanți, inclusiv personalități din televiziune, media, societatea civilă, politicieni și influenceri și key opinion leaders. Seara a debutat cu un spectaculos show drag oferit de reputata Vergine Santa Frida și a culminat cu un concert vibrant susținut de Andrei Ursu, cunoscut sub numele de WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022 și unul dintre cei mai asumați artiști din comunitatea LGBTQAI+.

Scopul Galei Aliaților a fost de a recunoaște și mulțumi aliaților comunității LGBTQIA+ și partenerilor MozaiQ pentru susținerea constantă și curajul manifestat în susținerea drepturilor omului și prezența alături de comunitate în principalele momente de vizibilitate, precum Bucharest Pride, protestele Tradiția noastră e Iubirea sau luna istoriei LGBT. Evenimentul a oferit o platformă de exprimare a solidarității și a sprijinului reciproc, subliniind importanța colaborării continue în promovarea drepturilor și libertăților omului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Punctul culminant al serii a fost decernarea premiilor către cei mai importanți aliați și personalități ale comunității LGBTQAI+, după cum urmează:

  • Premiul Aliatul Anului a fost acordat Redacției Libertatea pentru felul în care reflectă în paginile cotidianului problemele comunității LGBTQAI+
  • Premiul Angajatorul Anului a revenit Societe Generale Global Solution Centre pentru că au demonstrat ca sunt dedicați în a promova la nivelul companiei principiile diversității și incluziunii la nivel de politici interne și la nivel de cunoștințe ale angajaților, prin prezența puternică la firul ierbii în relație cu comunitățile vulnerabile
  • Premiul LGBT Music Icon a fost primit de Andrei Ursu/WRS pentru asumarea de care dă dovadă și pentru reprezentarea pe care o asigură comunității
  • Premiul People’s Choice a fost decernat lui Silviu Faiăr, în urma voturilor online ale comunității MozaiQ
  • Premiul Style Icon a fost atribuit Alexandrei Stan pentru susținerea constantă pe care o acordă, pentru felul clar și specific în care abordează problemele comunității.
  • Premiul Special pentru Activism a fost oferit organizației GenderDoc-M, pentru contribuția importantă ca prima organizație LGBT din Republica Moldova, pentru munca de advocacy și grassroots pe care o fac și mai ales pentru cea mai recentă campanie a lor, "De buna voie și nesilit de nimeni".

”Aliații au fost și sunt o parte esențială a mișcării LGBTQIA+. Ați fost cei care ne-ați amplificat mesajele, ne-ați reprezentat când nu puteam vorbi și ne-ați ajutat să ne facem vocile auzite în cele mai dificile momente. În acest an, deși se fac pași spre progres, familiile noastre încă nu sunt recunoscute legal, iar mulți dintre noi încă nu se simt în siguranță pentru a-și trăi autentic viața. De aceea MozaiQ a lansat campania www.iubimlafel.ro pentru legalizarea parteneriatelor civile” a declarat Vlad Viski, director al organizației MozaiQ.

Evenimentul a fost onorat și de prezența unor personalități notabile precum Theo Rose, Alexandra Stan, Andrei Ursu (WRS), Ada Galeș, Roxana Voloseniuc, Zarug, Silviu Faiar, politicieni: eurodeputatul Nicu Ștefănuță, deputata Oana Cambera și deputatul Andrei Lupu care au contribuit la atmosfera vibrantă și inspirațională a serii.

Inaugurată în 2019, Gala Aliaților a devenit un eveniment de referință pentru Asociația MozaiQ, reușind să adune laolaltă diverse grupuri din comunitate și să celebreze diversitatea identităților noastre. MozaiQ continuă să lupte pentru drepturile omului și să promoveze dezvoltarea comunității LGBTQAI+ în România, punând accent pe solidaritate, încredere reciprocă și o prezență activă pe scena culturală alternativă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri