Pentru că se apropie Halloweenul, iată și câteva sărbători inedite din Europa pe care poate nu le știai!

Comunicat de presă

Mixit, compania cehă recunoscută pentru amestecurile speciale de musli și fructe liofilizate, lansează cu mândrie un Mix Înfricoșător de Bun, o ediție limitată cu arome care vor încânta și surprinde în mod plăcut orice persoană care gustă amestecul. Cu o ambalare tematică de Halloween și un conținut inedit, acest mix de gusturi provocatoare aduce o notă de mister și distracție la micul dejun și la orice gustare.

„Să nu vă lăsați înșelați de ambalajul înfricoșător. Nu veți găsi diavoli ascunși în tub; în schimb, vă așteaptă o surpriză plină de delicii. Mix Înfricoșător de Bun este o aventură culinară oferind o experiență de gust unică. Cu acest produs, am încercat să aducem o doză sănătoasă de înfricoșător la fiecare gustare - și am reușit!” a spus Martin Wallner, cofondator Mixit.

Acest produs excepțional a fost creat pentru a celebra atmosfera festivă și misterioasă a sărbătorii Halloween și pentru a oferi o experiență plină de savoare. Combinând o selecție unică de arome, Mixul Înfricoșător de Bun cucerește cu ingrediente precum scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și ienibaharul completate de chipsurile cu caramel sărat, migdalele, semințele de dovleac și fulgii de porumb care adaugă o textură crocantă și o savoare neașteptată, aproape supranaturală. Pentru iubitorii de dulciuri, covrigeii acoperiți cu ciocolată cu lapte și merișoarele canadiene preiau conducerea în acest amestec misterios.

"În mod sigur, nu încearcă să te sperie, dar vrem ca fiecare dimineață să înceapă cu un strop de magie și mister. Mix Înfricoșător de Bun este un omagiu adus celei mai înfricoșătoare sărbători a anului, dar într-un mod cu totul diferit - mai crocant, mai savuros și mai plin de viață!", a declarat Tomáš Huber, cofondator Mixit.

Halloween-ul este o sărbătoare care ne trimite cu gândul la SUA, însă există câteva sărbători în Europa cu semnificații similare. Iată cele mai interesante și poate mai puțin cunoscute astfel de sărbători din Europa:

  • Samhain – o sărbătoare din Irlanda celtică încă de acum 2000 de ani extrem de asemănătoare cu Halloweenul. Samhain (Samhuinn) marchează trecerea de la sezonul luminos (vara) la cel întunecat (iarna) și finalul strângerii recoltei. În acea zi se consideră că granița dintre lumea celor vii și lumea celor morți este foarte fină, iar spiritele pot trece în lumea noastră. Oamenii aprind focuri de tabără și se costumează în spirite rele pentru a evita să li se facă rău. Spiritele rudelor sunt invitate în casă, celelalte sunt alungate. [1]
  • Castañada sau Magusto (Magosto) este o sărbătoare populară în Pensinula Iberică, fiind celebrată în Portugalia, părți din Spania, Galicia, dar și în zone din Insulele Canare. Festivalul are rădăcini celtice - seamănă foarte mult cu Samhain – și este cunoscut cu precădere ca festivalul castanelor coapte, o tradiție care are legătură cu faptul că la pomană se serveau castane coapte (cât se coceau castanele se spuneau rugăciuni pentru persoana plecată în celălalt tărâm). [2]

În această perioadă se organizează numeroase evenimente pentru a marca Halloween-ul și sărbătorile locale: de la Bram Stoker Festival [3] care are loc în Dublin, fiind dedicat vieții și creației lui Bram Stoker, la toate evenimentele din Europa dedicate Halloweenului, Castañada și Samhain-ului. Toate aceste tradiții reflectă bogăția culturii și istoriei din acest continent.

Note

[1] https://www.newgrange.com/samhain.htm

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Casta%C3%B1ada

[3] https://www.bramstokerfestival.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri