Menopauza reprezintă o etapă naturală din viața oricărei femei, caracterizată de încetarea treptată a ciclului menstrual și de scăderea nivelului de hormoni estrogeni. Această tranziție, care apare în jurul vârstei de 50 de ani, aduce schimbări în sănătatea intimă a femeilor, precum uscăciunea vaginală și pierderea elasticității țesuturilor din zona vaginală și perineală.

 

CP

Menopauza se mai poate declanșa și în urma intervențiilor chirurgicale de eliminare a uterului sau ovarelor. De asemenea, mai există și situații cand aceasta este indusă medicamentos pentru a diminua riscul recidivelor de cancer, ca urmare a chimioterapiei sau pentru tratarea unor afecțiuni precum endometrioza.

Odată cu instalarea menopauzei, dezechilibrele hormonale produc o serie de modificări interne precum uscăciunea vaginală și modificarea pH-ului. Cu cât devine mai alcalin, cu atât mai mult crește riscul de micoze sau infecții bacteriene și, implicit, creează disconfort.

Ce e de făcut?

Pentru a păstra echilibrul florei, ginecologii recomandă ca îngrijirea zonei intime să fie realizată atent, folosind doar produse specifice. De pildă, Crema vaginală Meno-Control pH 4.5 (cutie cu 10 aplicatoare vaginale de unică folosință preumplute) conține o formulă special creată pentru femeile aflate la menopauză și se confruntă cu probleme disconfort. Principalele sale ingrediente sunt: acidul hialuronic, colagenul, isoflavonele din soia și vitaminele B3, C și E - acestea protejează și mențin sănătatea zonei intime în timpul menopauzei, oferind pe lângă hidratare și îmbunătățirea flexibilității țesuturilor, reducerea inflamațiilor și ameliorarea disconfortului produs de acestea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Bine de știut!

Crema vaginală Meno-Control pH 4.5 poate fi folosită împreună cu un program susținut de exerciții pelviene, cunoscute sub numele de exerciții Kegel. Combinația dintre aplicarea regulată a cremei și efectuarea lor îmbunătățește tonusul muscular și rezistența generală a zonei intime (adjuvant în tratamentul de bază în cazul prolapsului organelor pelvine). În plus, ameliorează incontinența urinară (formele ușoare). De asemenea, crema mai poate fi recomandată în vaginita atrofică (simptomatologie severă) sau ca adjuvant pentru relaxarea vaginală după naștere sau prin intervenție manuală.

Crema vaginală Meno-Control pH 4.5 este o inovație în domeniul sănătății intime a femeilor aflate la menopauză. Această cremă oferă o soluție eficientă și sigură pentru femeile care se confruntă cu schimbări și disconfort în timpul acestei etape din viața lor, le ajută să îi facă față mai ușor provocărilor care vin odată cu menopauza.

Prin stimularea hidratării, elasticității și protejării mucoasei vaginale, Eva Intima® Crema vaginală Meno-Control pH 4.5 contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții intime și a stării generale de bine a tuturor femeilor care au pășit în această nouă etapă a vieții lor.

Eva Intima® Cremă vaginală Meno Control - aliatul tău de nădejde în perioada menopauzei!

Produsele din gama EVA INTIMA® sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Magazinele Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele EVA INTIMA® și optează pentru cele care ți se potrivesc.

EVA INTIMA® are grijă ca tu să ai grijă de tine!
Eva Intima Romania (facebook)
Eva-intima.ro (website)
eva_intima_romania (Instagram)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri