Studiile au arătat că susținerea inadecvată a sânilor în timpul mișcării duce la dureri ale sânilor pentru aproape jumătate dintre respondenții de sex feminin, în timp ce peste 90% dintre femei au constatat că poartă mărimea greșită la bustieră

Comunicat de presă

Plecând de la modul în care nevoile femeilor au fost slab deservite de-a lungul timpului atunci când vine vorba de îmbrăcămintea sport concepută pentru formele feminine, adidas dezvăluie astăzi noua sa colecție extinsă de bustiere. Aceasta a fost creată în urma unor studii ample de cercetare și a mai multor etape de testare și dezvoltare.

Având la bază studiile care arată că sânii pot suferi întinderi dăunătoare ale pielii fără bustiera potrivită și larg răspândita nemulțumire care împiedică performanța și participarea la sport a sportivelor de zi cu zi și acelor de elită, colecția cuprinde 43 de modele noi în 18 categorii de produse.

adidas se angajează să continue procesul inovativ pentru a răspunde mai bine nevoilor atletelor, făcând imposibilul lor posibil în sport. Ca parte a acestui lucru, adidas a lucrat îndeaproape cu institutul de cercetare biomecanică a sânilor al Universității din Portsmouth. Împreună au constatat că dacă sânii nu sunt susținuți corespunzător în timpul alergării, aceștia sunt supuși aceleiași forțe gravitaționale precum piloții de Formula 1 și pot suferi întinderi potențial dăunătoare la nivelul pielii. În același timp, sânii, ce nu beneficiază de un sprijin adecvat, se pot mișca până la 19 cm înălțime în timpul săriturilor. Iar aproape jumătate dintre elevele chestionate (46%) au raportat că sânii lor le-au afectat participarea la sport.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat Club Originals- campania prin care adidas celebrează creativitatea noilor generații

Folosind aceste informații, adidas și-a propus să-și redefinească oferta și să creeze o gamă de bustiere sport care oferă un plus de confort și susținere, permițând mai multor atlete să experimenteze beneficiile și să aibă o participare crescută în sport. Folosind cele mai noi materiale și inovații de design, noua colecție prezintă Bustiere Everyday, concepute pentru relaxare și mișcare ușoară, Bustiere Studio pentru yoga, pilates și alte activități de intensitate joasă până la medie, Bustiere Train, concepute pentru a oferi un sprijin sporit în timpul orelor de HIIT și antrenamentelor sau sporturilor mai intense, și Bustiere Run care oferă cel mai înalt nivel de susținere a sânilor din colecție. Disponibile într-o gamă extinsă și incluzivă de dimensiuni pentru a ajuta mai multe sportive să experimenteze sportul fără constrângere, piesele cheie includ:

Pe locuri, fiți gata....sport! Modele de pantofi ideali pentru alergare Sportisimo dă startul promoțiilor de ‘Black Friday‘ în toate magazinele fizice și online Îmbrăcăminte modernă pentru practicarea de yoga

• BUSTIERE COREFLOW LUXE STUDIO CU SUSȚINERE MEDIE : Folosind noul material adidas adisoft, finisajul elegant și cusăturile invizibile, bustiera asigură potrivire și senzație de confort pentru antrenamentele ușoare. Inspirate de costumul de balet, cusăturile permit sportivelor să practice o gamă completă de mișcări, asigurând în același timp acoperire și sprijin complet, mișcându-se odată cu corpul la fiecare răsucire și întoarcere.

• BUSTIERE POWERIMPACT LUXE CU SUSȚINERE MEDIE: Cu un finisaj cu decolteu înalt, bustiera oferă o acoperire suplimentară și un suport mediu pentru o gamă largă de mișcări. Designul inovator include o deschidere frontală cu extindere rapidă pentru o ușurare instantanee în timp ce plămânii se măresc în timpul exercițiilor. Deschiderea frontală subtilă asigură, de asemenea, un flux de aer în zonele cu transpirație intensă, în timp ce noua țesătură adidas adiflex asigură o potrivire netedă, datorită marginilor concepute pentru a ajuta la reducerea fricțiunii în timpul sesiunilor lungi de antrenament.

Black Friday 2022 – vânează ținute în stil streetwear de la Sizeer! Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Top 5 trenduri versatile din 2023 pentru ținutele tale

• BUSTIERE FAST IMPACT LUXE RUN CU SUSȚINERE RIDICATĂ: Concepută pentru a oferi o susținere ridicată în timpul alergării, bustiera include o reglare 360°, oferind atletelor control deplin asupra ajustării necesare. Designul înfășurat ajută la distribuirea uniformă a greutății pentru o senzație de siguranță, în timp ce cusăturile netede și plate de-a lungul interiorului și axilelor ajută la prevenirea frecării. Noua țesătură absorbantă adiform de la adidas oferă, de asemenea, un finisaj răcoros la atingere, iar Tehnologia AEROREADY ajută la gestionarea umidității într-o gamă largă de condiții.

Vorbind despre colecție, Amy Charlton, Senior Director Product adidas, a spus: „Există un decalaj considerabil de date când vine vorba de dezvoltarea bustierei sport, așa că am lucrat cu experții în sănătatea sânilor de la Universitatea Portsmouth pentru a adresa această provocare și a răspunde mai bine nevoilor comunității noastre sportive feminine prin inovație. Bustiera sport inadecvată poate avea un impact grav asupra performanței și eficienței - de exemplu, dacă alergați un maraton, sânii nesusținuți parcurg singuri 6.4 km în plus! A fost o acțiune de proporții, cu o echipă exclusiv feminină formată din designeri, testeri și experți și sperăm că această colecție va ajuta mai multe utilizatoare de bustiere sport să experimenteze beneficiile unei susțineri suplimentare, o potrivire mai bună, dar și lipsa constrângerilor în timp ce practică sporturile favorite.”

Încălțările pentru copii: cum le alegi și de ce trebuie să ții cont Cum să porți denim: șapte moduri de a-ți scoate în evidență blugii

Cu impactul mișcării sânilor în sport care nu este în mod regulat adus în prim-plan, adidas a colaborat cu profesoara Joanna Wakefield-Scurr, șefa Grupului de Cercetare în Sănătatea Sânilor la Universitatea din Portsmouth, pentru a ajuta la evidențierea motivelor pentru care susținerea adecvată a sânilor în timpul exercițiilor fizice este crucială, și efectele dăunătoare ale nepurtarii bustierei sport potrivite.

Profesoara Joanna Wakefield-Scurr a adăugat: „Un lucru necunoscut pentru mulți este că sportivele pot avea nevoie de același nivel de susținere a sânilor în timpul mersului rapid, ca în timpul sprintului, iar o lipsă de sprijin are potențialul de a provoca daune ireversibile. Mișcarea sânilor în timpul sportului continuă să fie un domeniu trecut cu vederea, așa că este grozav să stabilim o relație de lungă durată cu adidas. Aceștia nu au investit doar în cercetarea și dezvoltarea bustierei sport și în teste științifice independente, dar recunosc importanța creșterii gradului de conștientizare a acestui subiect. Acest lucru este de apreciat având în vedere impactul pe care sânii îl pot avea asupra participării și performanței în sport; și este vital să continuăm să oferim educație acolo unde putem.”

Pentru a sprijini în continuare nevoile specifice ale comunității sale feminine, adidas a lucrat cu un grup extins de parteneri specializați pentru a înțelege ce așteptări au femeile de la o bustieră sport și care este impactul acesteia asupra antrenamentelor și rezultatelor lor.

Vorbind despre importanța potrivirii corecte, sportiva olimpică Mikaela Shiffrin a spus: „Bustiera mea este prima piesă pe care o iau în considerare atunci când mă antrenez pentru că atunci când nu este potrivită, mă dernajează și îmi pierd concentrarea. În timpul unei competiții atât de importante, a fost crucial pentru mine să îmi păstrez atenția, iar lipsa unei bustiere potrivite are un impact semnificativ asupra antrenamentului meu și performanței mele, atat mentale cât și fizice. Bustierele sport sunt o piesă de bază a echipamentului și nu există un model universal valabil - antrenamentul meu este variat și implică antrenament cardio, yoga și forță, deci având produsul potrivit, care este adaptat pentru fiecare dintre acestea este esențial. ”

Mikaela, care apare în campanie, va purta anul acesta noua colecție pe scena globală a sportului. Alături de ea este profesoara de yoga și susținătoarea pozitivității corpului, Jessamyn Stanley, sprinterul și medaliata la Campionatele Europene, Lisa-Marie Kwayie, modelul britanic, Ellie Goldstein și actrița și personalitatea TV japoneză, Rola.

Pe plan local, campania este susținută de Diana Bulimar, fostă gimnastă olimpică, Alina Eremia, personalitate TV și artistă muzicală, Lorelei Bratu, cel mai cunoscut model plus size din Romania și pioner al mișcării de body activism din România și Diana Sar, model și actriță. Formând un grup divers din toate punctele de vedere, acestea încurajează femeile să se bucure pe deplin de beneficiile libertății de mișcare, atât în viața de zi cu zi, cât și în timp ce practică sport.

Lorelei Bratu, model plus size, vorbind despre importanța bustierei sport pentru femei:Bustiera e una din piesele cele mai importante din echipamentul meu sportiv și trebuie să-mi vină perfect, să-mi îmbrățișeze corpul și să mă susțină în toate aventurile sportive pe care mi le propun. Pentru că suntem cu toate diferite și avem corpuri diferite mi se pare esential ca și bustierele să fie create special pentru nevoile fiecărei femei și în funcție de activitatea sportivă pe carea aceasta o desfașoară. Pentru mine bustiera e ca o doua piele și daca e în mărimea și forma potrivită, face cu siguranță diferența în performanța și încrederea în mine pe care o am, fie că sunt în sala de sport sau pe pista de alergare.”

Având în vedere că potrivirea este esențială pentru eficacitatea unei bustiere sport, adidas a lansat un serviciu online de alegere a bustierei pentru a se asigura că mai multe femei pot achiziționa produsul în mărimea corectă, acest serviciu completează experiența de probă oferită în magazine. Pentru cele care nu pot ajunge în magazin, instrumentul oferă un tutorial de automăsurare, iar instrumentul de căutare a bustierei ajută mai multe cumpărătoare să gasească bustiera potrivită: adidas-support-starts-here.com/find-your-fit.

Colecția de bustiere SS22 este disponibilă în toată lumea începând cu 22 februarie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri