Cartea “Ghid de nutriție – de la prevenție la terapie”, lansată astăzi, este dedicată tuturor celor care doresc să își îmbunătățească cunoștințele despre nutriție. Educația nutrițională corectă este primul pas spre adoptarea unei alimentații sănătoase. În România, bolile cronice netransmisibile strâns legate de stilul de viață sunt responsabile pentru 92% dintre decese, potrivit raportului Organizației Mondiale a Sănătății. La nivel global, 11 milioane de vieți ar putea fi salvate prin adoptarea unei alimentații sănătoase*. Alimentația dezechilibrată crește riscul de boală și mortalitate mai mult decât fumatul, consumul excesiv de alcool și consumul de droguri – toate la un loc*.

Scrisă de un colectiv de medici și nutriționiști cu o vastă experiență, cartea Ghid de nutriție – de la prevenție la terapiecuprinde două părți. Prima parte furnizează recomandări nutriționale pentru oamenii sănătoși, fiind extrem de utilă pentru cei care doresc să aibă o alimentație mai sănătoasă în scop preventiv. A doua parte abordează nutriția adecvată pentru diferite patologii – de la obezitate la bolile gastrointestinale – și reprezintă o bază de cunoștințe pentru stabilirea tratamentului nutrițional adjuvant. În multe patologii, prima linie de tratament este adoptarea unui stil de viață mai sănătos, ceea ce ameliorează semnficativ simptomatologia.

În activitatea clinică zilnică de medic chirurg, mă confrunt cu diverse mituri și obiceiuri alimentare greșite, însă bine înrădăcinate, pe care încerc să le demontez. La întrebarea foarte frecventă <?>> nu am răspuns printr-o simplă propoziție, ci în scris, într-o carte de specialitate”, declară Bogdan Socea, medic primar chirurgie generală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

Cartea Ghid de nutriție – de la prevenție la terapie este rezultatul muncii unui colectiv de 5 autori pe o perioadă de 2 ani. Cele mai recente surse din literatura științifică de specialitate au fost cercetate și interpretate prin prisma experienței autorilor: Nicoleta Tupiță – licențiată în nutriție și dietetică la UMF** Iuliu Hațieganu, dr. Simona Bobic – doctor in stiinte medicale, specializarea Chirurgie Generală, dr. Bogdan Socea – medic primar chirurgie generală, Șef de lucrări UMF Carol Davila, dr. Alin Popescu – medic primar de medicină sportivă, Manager Medical Federația Română de Rugby și Prof. dr. Vlad Denis Constantin – profesor UMF Carol Davila și Șef Catedra de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon.

Trăim într-un prezent în care, pentru prima dată în istorie, mai mulți oameni se îmbolnăvesc și mor din cauza excesului de hrană decât din lipsa acesteia. Este normal să fim luați prin surprindere de abundența alimentară, față de care nu am dezvoltat încă mecanisme biologice de apărare. Recomandările nutriționale bazate pe evidențe științifice nu au ajuns încă la întreaga populație sau au fost detronate de multe mituri și trenduri nutriționale. Cartea de față pune la dispoziția cititorilor recomandări practice bazate pe cele mai recente studii științifice”, declară Nicoleta Tupiță, nutriționist-dietetician, autor și coordonator al cărții.

Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Cartea este publicată la editura medicală universitară University Press Târgu-Mureș și poate fi comandată onlinehttps://librarie.umfst.ro/.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri