La Logiscool, odată cu programarea și robotica, aceștia își îmbunătățesc concentrarea și dobândesc competențe de gândire analitică.

Comunicat de presă

După ce Logiscool a deschis în România 6 școli în primul an de activitate, am fost curioși să aflăm care este rețeta și ce atrage atâția copii la cursurile lor.

Am aflat astfel despre care este modul lor de predare, platforma proprie de învățare, dar și despre ceea ce nu este vizibil din prima: faptul că elevii Logiscool dobândesc foarte multe soft skills care îi vor ajuta de-a lungul vieții.

Află în continuare ce pot învăța copiii și adolescenții atunci când încep cursuri de programare încă de mici.

Care sunt cursurile de bază la Logiscool

Prin cursurile de bază din timpul semestrului, dar și prin modulele din taberele urbane, copiii învață - în funcție de vârsta și cunoștințele lor de la școală - programare, robotică, editare video sau tabere de Minecraft.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Caria dentară – ce este și cum se tratează

Principalele cursuri din timpul semestrului

Copiii și adolescenții care participă la cursurile Logiscool pot alege dintre programare și robotică, ambele având câte două specializări diferite. Pe lângă acestea, cei mai mici dintre cursanți pot începe cu un curs de Introducere în IT dedicat celor din clasa I.

Cursurile de programare - la cursurile de programare, copiii și adolescenții învață să creeze jocuri și aplicații pentru calculator sau pot alege să se specializeze în crearea de jocuri 3D pentru calculator.

Cursurile de robotică - la cursurile de robotică, elevii sunt îndrumați să creeze și programeze roboți; aceștia au de ales dintre roboții mBot și cei Lego Mindstorm EV3.

Platforma Scoolcode - creată și dezvoltată constant de o echipă dedicată

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Pentru a pune în practică ceea ce învață la fiecare curs, elevii au la dispoziție platforma Scoolcode (unde se înregistrează cu un username și o parolă personalizate) pe care o pot accesa chiar și de acasă.

Principalele beneficii ale platformei sunt:

  • Crearea de jocuri, aplicații și animații;
  • Evidența clară a parcursului fiecărui elev;
  • Posibilitatea de a fi accesată de acasă, pentru exersare;
  • Proiectele elevilor disponibile în platformă;
  • Varianta platformei în limba română.

Ce alte competențe dobândesc elevii

Odată cu învățarea skill-urilor de bază, copiii și adolescenții capătă o capacitate mai mare de concentrare, își dezvoltă creativitatea și gândirea critică și analitică.

Gândire algoritmică - găsirea mai multor soluții pentru aceeași problemă duce la dezvoltarea gândirii într-un mod mai controlat.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Încredere în sine și motivație - odată cu creșterea gradului de dificultate, crește și satisfacția și încrederea în sine în momentul în care rezolvările sunt mai complexe.

Matematica și gândirea complexă - programarea ajută la înțelegerea conceptelor abstracte din matematică prin exemple grafice.

Perseverență și concentrare - odată ce copiii încep să programeze jocuri mai complexe, petrec mai mult timp să găsească și să rezolve problemele.

Precizie - pentru a dezvolta un joc pe calculator, copiii comandă calculatorului să execute comenzi clare, într-o ordine precisă.

Creativitate - copiii sunt încurajați să abordeze metode noi și să găsească soluții noi de fiecare dată.

Gândire analitică - copiii învață cum să împartă un proiect în task-uri mai mici, care sunt mai ușor de analizat și cărora le găsesc soluții mult mai ușor.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Planificare și implementare - pe lângă a scrie linii de cod, un programator petrece mult timp căutând cele mai bune soluții.

Public speaking și automotivare - prezentarea proiectelor în fața colegilor și părinților, dar și aprecierile din partea celor mari elimină frica de public speaking.

Așadar, programarea aduce foarte multe beneficii în viața unui copil sau adolescent. Pe lângă faptul că acesta începe să își petreacă din ce în ce mai util timpul în fața calculatorului, testează noi metode de a învăța și se dezvoltă fără ca măcar să își dea seama.

Astfel, rețeta cursurilor de la Logiscool îmbină cu succes competențele tehnice cu evoluția mai armonioasă a copiilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri