IN ACEST ARTICOL:
Asociatia Romana a Cafelei (ARC) lanseaza astazi pentru buna informare a consumatorilor romani site-ul www.desprecafea.ro, care contine informatii despre obiectivele asociatiei si membrii acesteia, despre istoria cafelei, tipurile de cafea, modul sau de prelucrare, retete de bauturi si dulciuri pe baza de cafea, studii legate de beneficiile consumului acesteia.

Comunicat de presa

Cafeaua a inceput sa fie consumata in secolul al XV-lea in Arabia. Comerciantii venetieni au adus cafeaua in Europa in secolul al XVII-lea unde a devenit curand foarte populara. Cafeaua este un produs 00% natural si una dintre bauturile cele mai apreciate de milioane de oameni din intreaga lume. O serie de studii demonstreaza faptul ca un consum moderat de cafea este sigur si poate avea anumite efecte pozitive pentru sanatate2, fiind o sursa naturala de hidratare si antioxidanti, imbunatatind performanta fizica si psihica.

In Romania consumul de cafea este inca scazut fata de multe alte tari din lume. In Austria consumul este de 7,96 kg pe cap de locuitor, in Germania de 6,95 kg, iar in Romania de 2, kg pe cap de locuitor pe an. Si in estul Europei, consumul este mai mare decat la noi in tara: in Polonia consumul anual pe cap de locuitor este de ,9 kg, iar in Bulgaria este de 2,9 kg. Potrivit www.qz.com, care a preluat date Euromonitor, consumul de cesti de cafea per cap de locuitor in Romania se situeaza pe locul 30 la nivel mondial, cu 0,5 cesti pe zi, in fruntea clasamentului gasindu-se Olanda cu 2,4 cesti pe zi, Finlanda cu ,8 cesti pe zi si Suedia cu , cesti pe zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MELASA - aurul negru lichid. Ce este Melasa, ce beneficii și utilizări are acest sirop bogat și vâscos Curry: Totul Despre curry, Rețete Delicioase cu Pui Curry și Curry de Pui De ce să nu bei cafea la prima oră: Un obicei care îți afectează sănătatea

Desi nu este un produs de lux, in Romania inca se mai aplica acciza la produsele de cafea, care alaturi de cresterea la nivel global al pretului cafelei ca materie prima, sau de evaziunea fiscala asociata acestui produs, pot fi factori care contribuie la mentinerea consumului de cafea pe cap de locuitor la o cota atat de redusa, fata de celelalte tari din Uniunea Europeana si din lume.
“Buna si corecta informare a consumatorilor, a publicului larg cu privire la cafea si produsele din cafea este unul dintre obiectivele asociatiei noastre. O ceasca buna de cafea trebuie sa fie accesibila fiecarui roman.

De aceea ne-am propus sa ne aducem direct contributia pentru ca si in Romania, consumul de cafea sa atinga in urmatorii ani nivelul celorlalte tari din UE. ARC considera benefica o masura menita a elimina acciza la produsele din cafea, ceea ce va genera pe termen mediu venituri suplimentare la bugetul de stat, reducerea masiva a contrabandei, precum si cresterea accesibilitatii consumatorului roman la acest produs alimentar”, a declarat Marius Melesteu, presedintele Asociatiei Romane a Cafelei.

Iată care este, de fapt, ora potrivită pentru cafea! Ce se întâmplă în organism? Administrarea de vitamina D3 chiar și vara -recomandată de Impruvis D3Vit pentru sănătate și soare din interior la orice vârstă Nu mai mânca ACESTE alimente dacă bei cafea!

Dinamica productiei mondiale a cafelei este, in general, caracterizata printr-o instabilitate considerabila, o cultura mare, intr-un an, poate fi urmata adesea de o cultura mica in alt an. De-a lungul ultimilor 50 de ani, a existat o crestere constanta in productia mondiala, intercalata cu scaderi periodice. Consumul mondial de cafea a crescut cu o rata medie anuala de ,9% in ultimii 50 ani, de la 57.9 milioane de saci in 964 la 42 milioane de saci in 202. Aceasta rata de crestere s-a accelerat din 990 la 2,%, si la 2,4% din 2000. Pietele traditionale importatoare, cum ar fi Japonia, Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii au reprezentat istoric cea mai mare parte a cererii de cafea la nivel mondial. Cu toate acestea, in ultimii ani, cererea in tarile producatoare de cafea si pietele emergente a crescut, contribuind astfel in mod semnificativ la cresterea consumului total de cafea.

Iată de ce nu e bine să combini ACESTE alimente cu ouăle! Ghid practic pentru un stil de viață sustenabil: 4 obiceiuri cu impact pozitiv pentru tine și pentru mediu Ce nu e bine să faci pe timp de noapte: obiceiuri care îți afectează somnul și energia fără să știi

Cafeaua se cultiva pe o raza de .000 de mile in jurul Ecuatorului, de la Tropicul Cancerului in Nord, pana la Tropicul Capricornului in Sud. Arborele de cafea creste in peste 50 de tari din intreaga lume si este cea mai vanduta marfa din lume, dupa petrol. Principalele tari furnizoare de cafea sunt Brazilia, Columbia si Vietnam.
Exista doua tipuri de boabe de cafea ce sunt folosite la prepararea cafelei – Robusta si Arabica. Robusta are conditii propice de crestere la altitudini mai joase, in timp ce Arabica este adaptata altitudinilor mai inalte.

Infiintata in martie 200, Asociatia Romana a Cafelei promoveaza interesele comerciale si economice ale industriei cafelei. Asociatia Romana a Cafelei sprijina crearea unei piete a cafelei competitive si transparente, astfel incat consumatorii romani sa beneficieze de o cafea de cea mai buna calitate, la cele mai bune preturi.

Cum să te lași de fumat: Ghid complet de sfaturi pentru renunțarea la țigări Trucuri naturale împotriva constipației. Ce trebuie să faci pentru o digestie sănătoasă Cum să-ți îngrijești zâmbetul – accesoriul care nu se demodează niciodată

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri