In premiera pentru industria auto, Grupul Renault atinge obiectivul de a reduce cu 10% amprenta de carbon si isi indeplineste angajamentului public asumat in perioada 2010 - 2013.

Comunicat de presa

Aceasta strategie face parte din decizia grupului de a diminua gazele cu efect de sera (in special CO2), generate in activitatea industriala si in exploatarea produselor, cu scopul de a participa in mod activ in lupta impotriva fenomenului de incalzire globala.

De aproape 20 de ani, Renault aplica o politica de mediu coerenta pentru toate sectoarele sale de activitate. Din dorinta de progres, Renault se angajeaza sa isi concentreze eforturile pe intreaga durata a planului sau strategic, avand ca obiectiv reducerea amprentei de carbon cu o medie anuala de 3% in perioada 2010 - 2016, in acord cu previziunile sale de vanzari la nivel mondial.
Astfel, Renault a lansat un plan de actiune complex ce vizeaza toate etapele din ciclul de viata al produselor sale, precum si ansamblul activitatilor conexe.

O atentie deosebita se atribuie fazei de utilizare a vehiculului, aceasta activitate generand o mare parte din emisiile de gaze cu efect de sera, calculate in amprenta globala de carbon. In 2013, Renault a devenit lider in Europa la capitolul emisii de CO2 generate de utilizarea gamei sale de autoturisme, cu mai putin de 115g de CO2/km. Renault a reusit aceasta performanta printr-o gama de motorizari performante si economice pentru gama de vehicule termice, dar si prin lansarea unei game complete de vehicule 100% electrice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? A contat cine a zbierat mai tare

De asemenea, Renault continua eforturile de a utiliza materiale reciclate. Astfel, grupul este un lider in utilizarea de materiale plastice reciclate, cu o rata medie de 11%, cifra in crestere constanta. In plus, uzinele grupului Renault au redus deja considerabil consumul de energie si se indreapta din ce in ce mai mult catre utilizarea energiei regenerabile.

Efectul de sera

Efectul de sera - vital pentru viata de pe Pamant - este produs de prezenta naturala a anumitor gaze in atmosfera. Incepand cu secolul al XX-lea, efectul de sera a fost accentuat de emisiile suplimentare de gaze care decurg din activitatea umana. Acest lucru este catalogat ca fiind efectul de sera “antropic", din care peste trei sferturi sunt cauzate de dioxid de carbon (CO2).

Consumul de combustibili fosili - pentru producerea de energie, combustibil, incalzire casnica, uz industrial - este cel mai important factor ce sta la baza cresterii emisiilor de gaze cu efect de sera la nivel mondial. Agentia Internationala pentru Energie (AIE), estimeaza faptul ca sectorul transporturilor, prin toate modurile de transport combinate, genereaza 23% din emisiile mondiale de CO2. Efectul de sera antropic este de asemenea generat de schimbarile in exploatarea terenurilor, incluzand defrisarile.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Incalzirea globala

Schimbarile climatice observate in ultimele decenii sunt legate in principal de emisiile de gaze cu efect de sera din activitatile umane.

Conform Comitetului Interguvernamental al Organizatiei Natiunilor Unite (GIEC) privind schimbarile climatice, schimbarile din ultimele decenii au avut un impact asupra tuturor continentelor si oceanelor, in principal, asupra sistemelor naturale. Prin evaluarea cercetarilor existente, expertii GIEC spun ca inca este posibila limitarea cresterii temperaturii mondiale la 2°C, in comparatie cu perioada pre-industriala, dar ca acest lucru va necesita investitii considerabile in productia si consumul de energie alternativa.

Amprenta de carbon

Amprenta de carbon corespunde cu potentialul de incalzire climatica rezultat din emisiile de gaze cu efect de sera (in principal CO2). Aceasta este una dintre cele cinci componente ale amprentei asupra mediului, impreuna cu epuizarea resurselor naturale, acidifierea, eutrofizarea si ozonul fotochimic.
Amprenta de carbon a unui produs este echivalenta cu emisiile de gaze cu efect de sera generate de-a lungul ciclului sau de viata, de la extragerea materiilor prime utilizate pentru a construi, pana la reciclare. Amprenta de carbon a unei companii include produsele si activitatile sale. O amprenta de carbon este masurata in echivalentul tonelor de dioxid de carbon (t CO2 echivalent).

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Renault Twizy este disponibil de astazi in Romania
Twizy: 100% electric, 100% revolutionar, 100% Renault !

Renault Twizy, un simbol al revolutiei in mobilitatea urbana, este lansat oficial in Romania. Cu un design complet inovator, un concept indraznet si ecologic, cvadriciclul 100 % electric Renault Twizy este disponibil pentru clientii din Romania la pretul de la 7.000 Euro TVA inclus, plus chiria lunara a bateriei.

Proiectat de la bun inceput ca un vector de mobilitate urbana 100% electrica, Twizy nu are echivalent pe piata. Twizy se adreseaza tuturor celor care cauta un vehicul iesit din tipare, economic si ecologic in aceeasi masura ce face ca agilitatea in trafic sa devina un mod de viata.

“Twizy este o aparitie revolutionara pentru peisajul urban local prin conceptul indraznet, designul inovativ si beneficiile de utilizare. Speram ca Twizy sa isi creeze repede adepti in randul celor cu o mentalitate deschisa spre noi solutii de transport care sa faca fata aglomerarilor urbane, dar si celor interesati de aspectele ecologice si de economie”, a declarat Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m latime) si centrul de greutate foarte jos, Twizy este capabil sa se strecoare cu usurinta in traficul aglomerat si sa parcheze in spatii extrem de inguste. In numai 6 secunde accelereaza de la 0 la 45 km/h (acelasi timp de accelerare ca si pentru un scuter de 125 cm³ pe o distanta de 50 de metri).

Twizy dispune in partea frontala de o trapa care acopera cablul de incarcare. Masina se poate bransa astfel la orice priza de 220 V. Bateria se incarca complet in 3 ore si 30 de minute. Avand o autonomie certificata UTAC de 100 km in ciclu urban ECE-15, Twizy poate parcurge orice oras de la un capat la celalalt. Twizy este prevazut cu echipamente specifice vehiculelor electrice: sistem de recuperare a energiei de franare, tablou de bord cu afisare pentru econometru, autonomie, indicator baterie si eco scoring.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Dotarile standard de confort si siguranta includ: airbag frontal, frane cu disc pe toate rotile sau imobilizator electronic codat, centuri de siguranta, sistem de dezaburire si pre-echipare audio, tapiterie rezistenta la apa, 2 torpedouri si 2 spatii de depozitare in spate (31L+ 55L).
Dotarile optionale includ sistem de usi cu deschidere verticala, jante de aliaj, acoperis panoramic, senzori de parcare si multiple posibilitati de personalizare.

Twizy este disponibil in 2 variante: TWIZY URBAN 45 (cvadriciclu usor), cu pret de la 7000 € TVA inclus si TWYZY Urban 80 (cvadriciclu greu), de la 7700 € TVA inclus. La aceste preturi se adauga chiria bateriei de la 30 € TVA inclus/luna, pentru un rulaj de 2500 km/an. Twizy poate fi achizitionat si in sistem de leasing operational, prin Renault Finance, in conditii foarte avantajoase, de la 194 € TVA inclus (chirie lunara sasiu si baterie), pe 36 luni, avans 15% si rulaj anual de 10.000 km. Informatii suplimentare regasiti in documentatia comerciala atasata.

Pentru a familiariza publicul larg cu Twizy, caracteristicile modelului vor fi comunicate intr-un mod cat mai atractiv printr-o serie de experiente energizante.
In perioada iunie-iulie in mai multe centre comerciale din Bucuresti, Iasi, Cluj, Bacau, Timisoara si Constanta, vizitatorii vor avea ocazia sa descopere modelul Twizy prin intermediul aplicatiei interactive Kinect, dar si a testelor dinamice organizate in parcarile exterioare. In mediul digital, utilizatorii vor avea la dispozitie o aplicatie dedicata pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/RenaultRomania, prin care fanii vor putea crea muzica electronica si vor afla despre beneficiile modelului.

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri