Compania Unilever anunta rezultatele bune pentru primii trei ani de la momentul lansarii Planului Unilever pentru un Stil de Viata Durabil si va extinde obiectivele sale pentru a avea un impact si mai mare la nivel global

Comunicat de presa

Unilever lucreaza pentru a indeplini obiectivul major de dublare a cifrei de afaceri pana in 2020, in timp ce isi injumatateste amprenta de mediu si creste impactul social pozitiv al brandurilor sale. Toti cei trei piloni ai Planului pentru un stil de Viata Durabil au avut rezultate bune in trei ani, in special in zonele pe care le controleaza in mod direct - materii prime, productie, transport, inovatii. Unilever si-a propus: imbunatatirea sanatatii si a bunastarii a peste un miliard de oameni, procurarea in proportie de 100% de materii prime sustenabile si injumatatirea impactului asupra mediului a produselor, de-a lungul intregului lant valoric.

Unilever crede in schimbarea pe care o pot aduce companiile si cauta constant solutii pentru rezolvarea acestor probleme.

Planul Unilever raspunde unor dileme importante si vine cu propuneri clare de indeplinire a obiectivelor de sustenabilitate, dar si a obiectivelor de afaceri. Cresterea sustenabila, echitabila este singurul model de business acceptabil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

In ultimul an, am imbunatatit activitatile care sa ne ajute sa crestem intr-un mod sustenabil si am analizat in detaliu fiecare categorie de produse si fiecare departament din companie. Planul Unilever pentru un Stil de Viata Durabil a fost extins cu propuneri mai consistente si activitati in zona imbunatatirii calitatii vietii.

Obiectivele pe termen lung au fost reviziute in 2012, pentru a asigura rezultate optime. Astfel, ne vom extinde eforturile in viitor in zone care vor determina schimbari importante pentru: imbunatatirea vietii oamenilor, tratament corect la locul de munca, oportunitati pentru femei, afaceri incluzive, eliminarea despaduririlor, agricultura sustenabila si micii fermieri, apa, sanitizare si igiena.

Romania contribuie, prin rezultatele inregistrate la nivel local, la obiectivele globale ale Planului Unilever pentru Un Stil de Viata Sustenabil. Aici, avem proiecte pe care le realizam impreuna cu partenerii nostri, astfel incat sa avem un impact cat mai mare.

Cum să alegi componente pentru baia ta Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Transformam alimentele expirate in energie regenerabila

Unilever a semnat un parteneriat cu Grupul Genesis Biopartner, prin care isi ia angajamentul sa livreze, pentru a fi transformate in energie, toate deseurile provenite din alimentele expirate de la depozitul Unilever din Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova. Astfel, produsele alimentare expirate (margarina, inghetata, mustarul, maioneza, ketchup-ul) sunt transformate in energie regenerabila.

Produsele Unilever sunt transformate in biogaz si, ulterior, in energie regenerabila, in cadrul primei statii romanesti construite la Filipestii de Padure, in Judetul Prahova, de catre Grupul Genesis Biopartner. Statia proceseaza zilnic o cantitate de 50 de tone de substrat organic si produce energie regenerabila (electrica si termica). Energia electrica este livrata in reteaua nationala si energia termica (abur si apa calda), catre un consumator local.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Reducem continutul de sare

Pana in anul 2010, am redus semnificativ continutul de sare din produsele noastre. Obiectivul nostru este sa reducem in continuare nivelul de sare pentru a-i ajuta pe consumatorii din Romania sa ajunga la o cantitate maxima de sare de 5g consumate pe zi, potrivit recomandarilor organizatiilor internationale din domeniul nutritiei. Ne-am propus sa reducem, in medie, cu inca 15 – 20% cantitatea de sare din produsele noastre, in perioada 2015 – 2020, potrivit obiectivelor fixate la nivel global.

In Romania, prin Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara ROMALIMENTA, din care facem parte ca membru fondator, am incheiat un parteneriat cu Ministerul Sanatatii prin care ne-am luat anagajamentul sa reducem cantitatea de sare din produsele noastre si raportam periodic rezultatele.

Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC A contat cine a zbierat mai tare

Am eliminat grasimile trans si reducem grasimile saturate

Ne-am angajat sa eliminam pana la finalul anului 2012 grasimile trans provenite din uleiuri partial hidrogenate din toate produsele noastre, la nivel global, obiectiv atins inainte de termen. Produsele noastre din Romania nu mai contin de multi ani grasimi trans provenite din uleiuri partial hidrogenate.
Mai mult, am imbunatatit profilul nutritional al produselor noastre, astfel ca margarinele tartinabile de noua generatie contin acum mai putin de 33% grasimi saturate si cel putin 15% acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, potrivit recomandarilor organizatiilor de nutritie internationale.

Zero deseuri in urma procesului de fabricatie

Incepand cu anul 2013, fabrica noastra de la Ploiesti este una dintre fabricile Unilever care trimite zero deseuri catre groapa de gunoi in urma proceselor de productie, in urma unui proiectcare a vizat reducerea si reciclarea deseurilor periculoase si nepericuloase.
Deseurile nepericuloase - deseuri de ambalaje din plastic, hartie/carton, lemn, metal si deseurile menajere –se valorifica, de exemplu, prin reciclare, compostare sau ardere cu recuperare de energie. De asemenea, deseurile periculoase nu afecteaza mediul prin depozitare, deoarece sunt valorificate prin reciclare sau producere de energie (ex. producere de combustibil bio).

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie.

Anul acesta, ne dorim ca evenimentul sa ii conecteze pe cei care se comporta intr-o maniera sustenabila si sa oferim exemple de viziuni legate de un viitor durabil pentru a inspira un stil de viata sustenabil.

Pentru mai multe informatii despre Unilever si brandurile sale, vizitati www.unilever.com.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri