Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) lanseaza SMS+ si Helpline+, doua servicii in premiera in Romania, pentru sustinerea persoanelor cu HIV/SIDA. Cele doua servicii fac parte din programul ”Viata cu HIV” (www.viatacuhiv.ro), derulat de UNOPA, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania.

La fel de importanta precum administrarea corecta a medicatiei este si nevoia de informare a pacientilor privind boala, drepturile si responsabilitatile pe care le au. Pe fondul acestei nevoi, UNOPA lanseaza in cadrul programului ”Viata cu HIV” si primul serviciu de Helpline din Romania pentru persoanele seropozitive. Prin Helpline+, persoanele cu HIV pot suna gratuit la 0800 800 141 sau pot trimite e-mail la unopa@unopa.ro pentru a solicita sprijinul consilierilor UNOPA.

”Orice persoana seropozitiva care se confrunta cu o problema si are intrebari la care nu gaseste raspuns poate suna gratuit la UNOPA pentru a discuta cu un specialist in problematica HIV. De asemenea, oricine constata ca alte persoane seropozitive au nevoie de ajutor ne poate contacta prin telefon sau e-mail. Din cauza stigmatizarii si a discriminarii, pacientii cu HIV/SIDA evita sa discute problemele pe care le au cu cei din jur, iar Helpline+ reprezinta un mecanism rapid de semnalare a acestora”, declara Iulian Petre, Director Executiv UNOPA.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Pacientii cu HIV/SIDA, precum si toti cei interesati sa vina in sprijinul lor, pot gasi mai multe informatii despre programul ”Viata cu HIV” pe website-ul www.viatacuhiv.ro. De asemenea, pentru informarea persoanelor seropozitive privind existenta celor doua servicii (SMS+ si Helpline+), UNOPA va desfasura o campanie de informare la nivel naţional prin intermediul celor 22 de asociatii de pacienti membre din intreaga tara, a medicilor infecţionişti, precum şi prin intermediul media.
Informatii suplimentare:

  • Potrivit studiului „Statistica HIV/ SIDA in Romania la 30 iunie 2012” realizat in luna iunie 2012 de Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, in prezent, in Romania traiesc 11.189 pacienti cu HIV/SIDA, cei mai multi dintre ei, respectiv 6726, avand varsta de 20-29 de ani.
  • Acelasi studiu arata ca in perioada 1 ianuarie 2012 – 30 iunie 2012, au fost inregistrate 313 cazuri noi de infectii cu HIV/SIDA. Dintre acestia, 151 s-au infectat pe cale heterosexuala, 102 - transmitere prin utilizare de droguri, 37 – homosexuala/bisexuala si 18 – necunoscuta.

Comunicat de presa

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri