27 Decembrie 2011 publicat în Moda 58 share-uri

Asteptam cu nerabdare seara de Revelion, atunci cand vom vrea sa fim elegante si stralucitoare. Exista insa cateva reguli de baza ale vestimentatiei de ocazie peste care nu putem sa trecem, daca vrem sa ne simtim bine si sa fim admirate.

Cele 7 reguli ale vestimentatiei de ocazie

1. Alegeti rochia de seara in functie de forma corpului

Forma corpului tau te ajuta cel mai mult sa iti alegi cea mai potrivita rochie de seara. Daca ai forma corpului „para”, atunci poti opta pentru o rochita care sa acopere soldurile si sa descopere umerii, pentru a armoniza intreaga alura. Daca ai corpul in forma de clepsidra, esti o norocoasa, caci tie iti vine bine aproape orice. Majoritatea hainelor facute in zilele noastre sunt gandite pentru acest ideal, chiar daca studiile sociologice arata ca foarte putine femei au aceasta forma de corp – 8%.

Little black dress potrivita pentru o "clepsidra", de Agnes Toma:

Daca ai un bust de invidiat si soldurile mai micute, atunci esti un "triunghi inversat". Poti sa iti subliniezi avantajul unor sani superbi, purtand o rochie care sa te dezgoleasca mai mult in partea superioara a trupului, in zona umerilor si a bustului, acoperind in acelasi timp zona soldurilor si a coapselor sau poti opta pentru ceva care sa acopere mai mult, dar care in acelasi timp sa scoata in evidenta un trup frumos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Ca sugestie, modelul de rochie wrap, creat in anii ’70 de catre minunata creatoare de moda Diane Von Frustenberg este potrivita pentru orice tipologie corporala, punand in valoare silueta feminina cu desavarsire.

Pentru mai multe detalii in legatura cu acest aspect, consultati acest ghid elaborat de Garbo.ro: Alege-ti rochia ideala in functie de forma corpului tau

2. Alegeti tinuta de seara in functie de ocazie si locatie

Acestea sunt doua aspecte extrem de importante pentru alegerea tinutei de seara. Multe evenimente festive fac apel la tinute nu foarte elegante. Little black dress si rochita pentru cocktail sunt mereu o alegere extraordinara pentru astfel de ocazii. Petrecerea de revelion poate fi una dintre acestea. Alegeti aceste rochite si in functie de locatia aleasa pentru acel eveniment.

Daca localul este foarte elegant, fiti la fel de elegante. Adaugati accente pretioase cum sunt culorile metalizate sau blanita (ecologica), bijuteriile din pietre pretioase sau perle. Daca localul este mai degraba formal si petrecerea este o intalnire intre prieteni, permiteti-va sa fiti indraznete. Rochita aleasa poate fi purtata cu ciorapei in culori deosbite sau opatati pentru alte accente de culoare. Nota tinutei de seara poate fi subliniata tot prin intermediul unor elemente care dau pretiozitate: paiete, franjuri, bijuterii deosebite.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate
Aceste tinute de seara sunt semnate de catre creatoarea de moda Eugenia Enciu. Vedeti mai multe propuneri din colectia Evening Collection pe site-ul www.eugeniaenciu.ro.

Pentru evenimentele de gala, transpuneti ideea de noblete in contemporaneitate. Pentru astfel de evenimente, rochia lunga este mereu o buna alegere.

3. Perioada anului este foarte importanta

Nu e nimic mai nepotrivit decat sa apari la un eveniment festiv imbracata in neconcordanta cu anotimpul. Iarna in anumite locatii, de exemplu, nu prea sunt potrivite sandalele. Daca vreti totusi sa le purtati, designerii au rezolvat aceasta problema pentru noi, creind sandale cu blanita, care sunt la mare cautare in acest sezon.

Aceste sandale cu blanita sunt o propunere a creatoarei de incaltaminte Natalia Varam. Ea a fost intervievata de catre 9am.ro:

Alegeti cu grija un astfel de model, astfel incat el sa se potriveasca unei tinute de seara. De asemenea, acoperiti-va umerii cu un bolero sau un sal. Manusile elegante sunt de asemenea foarte potrivite pentru sezonul rece. Purtate vara, vom avea grija ca manusile sa fie confectionate dintr-un material mult mai delicat.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

4. Geanta de seara

Indiferent de grandoarea evenimentului la care participam, gentuta de seara trebuie sa fie nelipsita. Fie ca este tip plic, tip clutch sau tip portofel, geanta de seara este un accesoriu de baza. Fata de gentile obisnuite, ea este mult mai micuta. Este decorata de multe ori cu paiete sau pietre, este in culori metalizate, pentru a crea efect de pretiozitate.

In functie de tinuta si celelalte elemente mentionate mai sus, alegeti geanta cu multa grija. Pentru un eveniment mai putin formal, puteti alege si un plic mai mare. Acest element este mereu un semn distinctiv al elegantei.

5. Puneti in acord toate elementele tinutei de ocazie

Am putea spune ca tinuta de seara potrivita este cel mai usor de realizat. Sunt doar cateva reguli pe care trebuie sa le respectam si vom arata ca niste dive. Problema este ca cea mai mica greseala pe care o facem atunci cand asortam toate elemetele tinutei, va starni reversul, adica ne va face sa aratam penibil. Ca sa evitam astfel de momente, cel mai bine ar fi sa ne ghidam dupa motto-ul lui Coco Chanel: „Less is more!” – „Putin inseamna mult!”. Asadar, sa recapitulam:

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

- Littele black dress sau rochita de cocktail; daca nu sunteti foarte indraznete alegeti o rochita de cocktail in culori uni;
- Incaltaminte eleganta adaptata sezonului intr-o culoare care sa se potriveasca culorii rochitei;
- Gentuta de seara;
- Ciorapei culoarea piciorului, daca nu avem curajul sa riscam;
- Sal sau bolero;
- O bijuterie valoroasa. Coco Chanel miza pe farmecul minimalist si de aceea ne incuraja sa purtam cat mai putine bijuterii. De exemplu, cercei perle si inel sau bratara, sau colier si bratara

6. Coafura

Un eveniment de seara cum este Revelionul este cea mai buna ocazie sa ne rasfatam la coafor. Alegeti o coafura deosebita care sa va avantajeze. Ca sa va incepeti noul an in pas cu tendintele in materie de beuty, noi v-am pregatit 14 propuneri de coafuri care pot fi purtate si in seara de Revelion. Aveti 13 modele de coafuri in articolul Coafuri frantuzesti in tendinte in 2012

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

7. Machiajul de seara potrivit

Machiajul de seara ne permite de asemenea sa fim un pic mai extravagante. Vom renunta la naturaletea de peste zi, pentru a vraji prin intermediul privirii.


Diana Ionescu
, make-up artistul nostru favorit ne-a pregatit un tutorial pentru ocaziile speciale din acest sezon al sarbatorilor. Propunerea ei este „Red and Gold” (rosu si auriu). Aceste culori destul de indraznete se potrivesc cu o tinuta mai dark. Daca sunteticurajoase in materie de culori pentru zona ochilor, alegeti culori mai cuminti pentru rochie. Puteti de asemenea sa inversati raportul. Un alt element pe care il puteti retine este faptul ca anul acesta puteti alege si nuante de fucsia pentru ochi.

Garbo.ro are de asemenea, mai multe propuneri pentru un machiaj potrivit de seara. Ca sa il realizati, alegeti sa mergeti la un specialist sau folositi tutoriale care sa va ajute acasa. 13 idei de machiaj pentru Sarbatori

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte


Si acum ca sunteti gata pentru petrecerea de ocazie, distractie placuta!

de Jullie S


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri