Designerul roman Adrian Oianu aduce prin creatiile sale, un adevarat tribut feminitatii romanesti, iar ultima sa colectie, 'Suflecata pan’ la brau', ne poarta instantaneu intr-o lume cu adevarat cuprinsa de farmec.

Rochiile lui Oianu trebuie sa fie purtate, pana departe, in cele mai indepartate colturi ale lumii, pentru a duce cu ele, adevarata frumusete a romancelor.

In data de 12 decembrie 2012, designerul Adrian Oianu si-a prezentat - intr-un loc atipic pentru un astfel de eveniment – Muzeul National de Geologie, ultima colectie pe care a denumit-o “Suflecata pan’ la brau’”, inspirandu-se din bogata cultura romaneasca. A fost colectia de design vestimentar care a ridicat cu desavarsire, stacheta foarte sus, in zona de creatie vestimentara.

In acea seara, la Muzeul National de Geologie, simteai cum te cuprinde o adevarata vraja. “Uitati de moda, uitati de fashion!”, a spus designerul, prezentandu-si colectia. “Acesta va fi un show de design vestimentar contemporan”. Din acel moment, pe muzica de Grigore Lese, au inceput sa curga personaje diafane, extrem de feminine, imbracate in rochii superbe pana in cel mai mic detaliu, de la croieli, cusaturi, broderii in culori tari si drapaj, pana la imprimeurile care fascinau.



Nu eram degeaba in acel loc unde era arhivata energia pamantului, caci frumoasele modele purtau rochii imprimate cu imaginea rocilor si a pietrelor din Muzeul National de Geologie; in alte momente ale prezeantarii, matasea rochiilor purta cu sine frumusetea geometrica a covoarelor bucovinene.

Diafanele duceau cu ele si un parfum foarte special, facandu-i pe spectatori sa simta aroma Sud-Estului European. Parfumul de leustean SKARB, oferit de catre Createur5demotions si muzica rapsodului pareau sa functioneze precum o vraja care te transpune intr-o alta lume. Acest show de moda a reusit sa trezeasca momente din imaginarul colectiv romanesc pe care sa vrei cu orice pret sa le traiesti in contemporaneitate, in acest mod prelucrate.



Foto Marina Cioraneanu

Intregul show de moda a inspirat feminitate. Feminitate romaneasca. Adrian Oianu si-a dorit sa aduca pe cat-walk femei cu personalitate. Fetele sale, cu parul prins in coc impletit si cu machiaj de zane, isi zambeau si isi dadeau mana, comunicand noverbal. In loc de posete, in maini tineau carti. Noica a fost unul dintre autorii pe care i-am surprins in mainile modelelor. Ce poate fi mai adevarat decat atat? Unei femei nu-i trebuie mai mult decat sa isi transmita farmecul personal redat prin chip, propria prezenta si inteligenta. “Femeile mele sunt destepte”, ii place lui Adrian Oianu sa spuna. Le acopera decolteurile, dar le descopera fiinta.
  • Cititi intregul review al acestei prezentari de colectie semnata Adrian Oianu, pe site-ul de moda Envy.ro.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri