12:11, 8 Noiembrie 2016 publicat în Moda

Prima editie MATERIA - targ de design contemporan in piele a reprezentat spatiul necesar de intalnire intre designer si public, cel din urma fiind cucerit de creatiile designerilor participanti. Lemnia este cel mai votat brand de catre public, la MATERIA.

MATERIA - targ de design contemporan din Romania s-a incheiat cu succes duminica seara, la Grand Hotel du Boulevard. 45 de designeri si branduri romanesti au expus colectii capsula si piese-statement create exclusiv pentru MATERIA care au fost primite cu entuziasm de catre miile de vizitatori.

“La prima editie MATERIA, a avut loc o revelatie in ambele sensuri: pe de o parte publicul a descoperit designeri pe care nu ii stia, fiind cucerit de creatiile acestora. Pe de alta parte, designerii si brandurile participante au trait bucuria intalnirii cu un public dornic sa descopere si sa achizitioneze design romanesc de buna calitate. Acest lucru ne confirma nevoia evenimentului pe piata din Romania si ne entuziasmeaza in a continua”, spune Dan Piersinaru.

Citeste si:
Avantajele și beneficiile drenajului limfatic
Avantajele și beneficiile...

Pe langa brandul Lemnia, votat la “Premiul Publicului”, in topul preferintelor s-au numarat si designerii Otilia Flonta, Mihaela Glavan, Luwa, Simina Filat si Bogdan Deliu, fiind cei mai votati de catre vizitatori.

“Prin tematica, organizare si selectia de designeri, MATERIA este un eveniment aparte si ne bucuram ca am participat chiar de la prima editie. In plus, faptul ca vizitatorii ne-au apreciat creatiile si am primit premiul publicului este probabil cea mai frumoasa rasplata pentru munca noastra si le multumim.”, a spus Razvan Chelu, fondatorul brandului Lemnia.

Citeste si:
Zilele Horticulturii Bucurestene si Hortus FlorShow Romania – tot...
 Zilele Horticulturii...

Absolvent al Facultatii de Arhitectura, Razvan a pornit intr-o aventura in lumea designului alaturi de tatal sau, Florin, in 2014. “Am imbinat pasiunea mea pentru design si dragostea lui fata de arta prelucrarii lemnului pentru a crea genti unice, surprinzatoare, care spun povesti despre ratacirea prin lume, precum si despre intoarcerea la esenta unor traditii romanesti uitate”, povesteste Razvan. Astazi, o geanta Lemnia este expusa la Muzeul Gentilor din Amsterdam, cel mai mare din lume, iar creatiile brandului pot fi gasite si in magazine din Paris, Londra si Rotterdam.

Designerii participanti la MATERIA au fost Mihaela Glavan, Otilia Flonta, Matei Corvin, Alexandra Abraham, Yvy Bags, Paul Christian, Bogdan Deliu, Iutta, Laura Olaru, Snob, Lemnia, Moon by Dana Rogoz, Adina Grapa, Le Dot, Ana Marchetanu, Ana Niculae, Andra Oprea, Atelier437, DIA by Diana Groza, Giuka, Jules by Julia S, Lady Magpie, Le Xa, LIA, Luwa, Oana Lupas, Oana Vasiloiu, Sebastian Roncea, Simina Filat, Sophie Handbags by Andra Paduraru, Ana Kaloni, Lucienne, Anca Irina Lefter, Millisimo si Verogia.

MATERIA a inceput prin a incuraja tinerii absolventi, oferind sansa unui proaspat absolvent de a avea colectia expusa. Alexandru Floarea, absolvent al Universitatii de Arta din Iasi, a primit premiul MATERIA in cadrul Festivalului Diploma, iar colectia lui vestimentara „Dni - powstania” a fost vazuta de mii de vizitatori in cele doua zile ale targului.

Creat si sustinut de Autor, MATERIA este primul targ contemporan de design in piele care isi propune sa devina in lumea creatorilor in piele ceea ce Autor este in bijuteria contemporana: o platforma dedicata designerilor si creatorilor care lucreaza in piele sau au ca material principal de creatie pielea. MATERIA este un eveniment independent, de sine statator, unde participarea se face pe baza de selectie. Urmatoarea editie va avea loc in 2017.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri