2 August 2013 publicat în Moda 2 share-uri

Cultura Orientala si Central Orientala exercita asupra noastra o fascinatie fara margini. Fscinatie, dar si… teama. Este frumos totusi sa ne lasam purtate de curiozitate, sa ne lasam inspirate de portul Oriental atat de feminin si de divers, croit din materiale usoare, diafane care protejeaza de cladura.

Japonia – Kimono

Foto: Shutterstock.com; Japonia

Kimono-ul este imbracamintea traditionala japoneza care este purtata atat de barbati, cat si de femei inca din perioada Hakuhō (645 - 701), pana in prezent, potrivit Enciclopediei britanice. Kimono-ul deriva de la roba chinezeasca in stil pao. Kimono-ul clasic este lung pana la glezne, are maneci largi si guler in forma de V. Kimono-ul nu are nasturi, se prinde parte peste parte, stanga peste dreapta, peste piept si este strans la spate cu o esarfa care se numeste obi.

Frumusetea desavarsita a kimono-ului este atribuita designerilor japonezi din secolele 17 si 18, care au creat, prin maiestria lor, cele mai sofisticate obiecte vestimentare.

Foto: Shutterstock.com, kimono

Iti mai recomandam si:

- designeri care s-au inspirat din cultura orientala:

Moda toamnei 2013: Superba colectie de toamna semnata Oscar de la Renta

Nanette Lepore: Colectia de vara 2013

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri