, 2 August 2013 publicat în Moda 121 share-uri

Cultura Orientala si Central Orientala exercita asupra noastra o fascinatie fara margini. Fscinatie, dar si… teama. Este frumos totusi sa ne lasam purtate de curiozitate, sa ne lasam inspirate de portul Oriental atat de feminin si de divers, croit din materiale usoare, diafane care protejeaza de cladura.

Haianele nu au doar un rol practic, ele descriu mentalitatea colectiva, modul de a exista al unui popor. Nu ne vom opri asupra obiectelor vestimentare orientale care au o profunda conotatie religioasa, impunand femeilor sa se acopere total, ci mai adegraba asupra unor obiecte vestimentare orientale care, prin simplitatea lor tradeaza atat de multa feminitate si de ce nu, ne pot inspira in alegerile pe care le facem, in perioada acestor zile toride de vara… sau poate in calatoriile noastre.

Dubai (Emiratele Arabe Unite) - Abaya

Abaya este un obiect vestimentar foarte simplu care se poarta pe deasupra hainelor de strada, atunci cand o femeie iese din casa, pentru a ascunde formele trupului, in special in tarile din Orientul mijlociu, in mod particular in Arabia Saudita, dar si in Africa de Nord si Peninsula araba. Abaya are maneci lungi, este lunga pana in pamant si trebuie purtata impreuna cu o esarfa care va acoperi parul, sau poate un val care va acoperi fata.

Foto: Shutterstock.com; abaya

Abaya traditionala este neagra, acopera tot corpul, cu exceptia fetei, talpilor si mainilor. Poate fi purtata cu niqab, un val care lasa descoperiti doar ochii, sau cu shayla (o esarfa care se poarta pe cap, intr-un stil anume).

Femeile arabe din Dubai sunt recunoscute pentru eleganta lor desavarsita, chiar daca poarta aceste obiecte vestimentare care le acopera mare parte din trup. In Dubai, abaya se prezinta sub forma unor modele si culori diverse, iar lucratura sa este foarte pretioasa. Unele modele de abaya sunt deschise in fata, astfel este nevoie sa fie purtate cu ceva pe dedesubt. Chiar si abaya nedesfacute pot fi foarte de efect in diverse combinatii: jeans, pantaloni din materiale usoare, racoroase. Daca iesi impreuna cu prietenii sau familia iar abaya va fi scoasa, pe desubt poti purta ceva prezentabil.
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri