Peru este cea mai frumoasa, bogata, diversificata si fascinanta destinatie a Americii de Sud.
Peru nu este o alta oarecare destinatie. Peru reprezinta inainte de toate leaganul civilizatiei incase, tara conchistadorilor si a amerindienilor, locul in care specialistii afirma ca extraterestrii si-au construit aeroporturi iar turistii jura ca vor reveni pentru a nu se stie cata oara. Peru este cea mai frumoasa, bogata, diversificata si fascinanta destinatie a Americii de Sud. Chiar daca este departe – si deci mai putin accesibila – aceasta tara a continentului american este una dintre putinele care merita orice efort pentru a fi “cucerita”.

Peru este situata in vestul Americii de Sud si are granite comune cu Bolivia si Chile (la sud si sud est), cu Columbia si Ecuador la nord si cu Brazilia in est. In vest, Peru are o magnifica deschidere la Pacific printr-o coasta cu o lungime de 2400 de kilometri. Acest stat are o populatie de peste 27 de milioane de locuitori. Interesant este ca alaturi de Bolivia si Guatemala, Peru este una dintre cele trei tari ale lumii cu o populatie majoritar indigena – aproximativ 50% dintre locuitorii sai au provenienta Quechua sau Aymara.

Peru – universal, contemporan, aglomerat si ieftin

Exista foarte putine locuri in lume care sa poata oferi diversitatea turistica pe care o pune la dispozitie, cu multa generozitate si la preturi rezonabile, aceasta tara a Americii Latine. Peru este destinatia universala deoarece orice turist, indiferent de gusturi sau afinitati isi poate satisface aici cam orice pretentie. De la catarari si trekking in Anzi, pana la plaja si scufundari in Pacific, de la turism cultural si arheologic in cele aproape 200 de muzee si situri arheologice ale tarii pana la explorari in natura sau incursiuni in traditii vechi de mii de ani, totul se afla aici. Cosmopolitul, urbanul, ritmul alert si cumparaturile febrile le gasiti in primul rand in Lima – capitala statului – o mare concentrare urbana mereu aglomerata si mereu grabita. Dar pentru orice turist al lumii, Peru inseamna inainte de toate peste 6000 de ani de civilizatie si cultura.

Atractii si recomandari

Nu poti vizita Peru fara sa te opresti in Lima. Orasul este un amalgam de traditii, modernism si stiluri arhitecturale. Lima este extrem de aglomerat si viu dar si destul de “alunecos”. Alaturi de Cusco, capitala este unul dintre cele mai costisitoare orase ale Peru…dar numai pentru turisti. Localnicii, foarte zambitori si serviabili stiu sa “rotunjeasca preturile” in favoarea lor. Prima recomandare in Peru se refera la negocierea oricarui obiect sau serviciu – mai putin in serviciile publice, hoteluri si restaurante. Pretul taxiului, cel al mancarii, obiectele de artizanat sau suvenirurile, imbracamintea si bijuteriile – toate trebuie negociate.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri