Peru - minuni si mistere

12:03, 10 Martie 2008 publicat în Lifestyle

Peru este cea mai frumoasa, bogata, diversificata si fascinanta destinatie a Americii de Sud.
Un alt “must” al aceste tari este Cusco – capitala incasilor. Orasul sa afla situat pe valea raului Huaianay din sud estul Anzilor peruani si a fost construit la o altitudine de 3310 metri. Celebritatea sa provine din titlul de capitala arheologica a Amercii dar si ca urmare a importantei pe care a avut-o in era incasa. La inceputul secolului al XVI-lea spaniolii au cucerit orasul impunand religia catolica. Cusco este un oras al catedralelor si bisericilor catolice – chiar daca populatia de 150.000 de locuitori este in majoritate de provenienta indigena iar catolicismul a fost adus aici pe taisul sabiei.

Machu Picchu

Aceasta cetate-oras este pentru multi turisti motivul principal al unei vizite in Peru. Machu Picchu se afla de anul trecut printre cele “7 minuni ale lumii contemporane” si este vizitat anual de peste un milion de turisti. Orasul a fost descoperit in 1911 de catre un istoric american. Machu Picchu se intinde pe o suprafata de cinci kilometri patrati, are temple, bai, case, apeducte si fantani precum si o multime de trepte construite din piatra. Amplasarea privilegiata – aproape de cer – precum si structura sa au dus la premisa ca orasul a fost un important centru religios si ceremonial al incasilor.

Daca ajungeti in Peru nu trebuie sa ratati regiunea Nazca – cu ansamblul fantastic de linii si figuri geometrice care pot fi vazute doar din aer si care au aprins spiritele secolului trecut. Liniile de la Nazca au fost se pare desenate de catre poporul Quechua iar decenii intregi s-a crezut ca ansamblul ciudat reprezenta un indicator pentru navele spatiale. Astazi se spune intreaga geometrie antropica a vaii este un fel de calendar astronomic stravechi.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri