Iata care sunt in conceptia lui Robert Greene cele 48 de legi esentiale pentru a reusi in viata. Cele 48 de legi ale puterii sunt un adevarat ghid de forta personala.

8. Lasa-i pe ceilalti sa vina la tine. Si foloseste momeala daca este necesar. Fa-i sa inteleaga ca servind interesului tau isi vor atinge propriul interes.

9. Castiga prin actiunile tale, niciodata prin discutii. Actioneaza si demonstreaza si vei fi privit cu admiratie si respect. Discuta si explica si vei lasa loc de resentimente.

10. Pericol de contaminare: Evita pe cei nefericiti si lipsiti de noroc. Au tendinta de a te trage dupa ei in balta de ghinion si nefericire in care se scalda. Inconjoara-te in schimb de oameni fericiti, care se considera norocosi. Vei fi ca ei.

11. Invata sa-i faci pe ceilalti sa fie dependenti de tine. Independenta se obtine cand nu ai nevoie de nimeni, insa ceilalti au nevoie de tine.

12. Fa apel la generozitatea si la onestitatea selectiva pentru a-ti dezarma victima. Din cand in cand, pe langa multele gesturi prefacute, un gest de sinceritate si onestitate venit din inima va dezarma chiar si cea mai neincrezatoare persoana. Astfel, iti vor fi iertate toate celelalte gesturi nesincere.

13. Cand ceri ajutorul unei persoane, fa apel la interesul persoanei respective, niciodata la mila sau gratitudinea sa. Nu-i aduce in centrul atentiei ajutorul pe care i l-ai acordat la randul tau in trecut. Fa-l sa creada ca ajutandu-te va obtine anumite beneficii.

14. Da-te drept prieten, lucreaza ca un spion.

15. Zdrobeste-ti dusmanul pana la ultima suflare. Un inamic care nu este distrus in totalitate, va gasi forta sa se revigoreze si sa te injunghie din nou pe la spate.

16. Foloseste-te de absenta pentru a creste respectul si onoarea. Ce este mult, pierde din calitate. Ce este putin, capata valoare. La fel si prezenta ta. Lasa-te uneori asteptat in grupul de care apartii.

17. Foloseste suspansul pentru a inspira tema: fii mereu imprevizibil! Oamenii se tem de ceea ce nu pot controla. A face exact acel lucru la care nimeni nu se asteapta ii determina pe ceilalti sa inteleaga ca tu detii controlul.

18. Nu cauta sa te protejezi ridicand ziduri in jurul tau. Izolarea este periculoasa. Nu te proteja tocmai de ceea ce vrei sa cuceresti. Vrei sa cuceresti lumea? Atunci cauta prin ea, amesteca-te ocazional in multime, studiaza terenul, fa-ti aliati, culege informatie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri