Iata care sunt in conceptia lui Robert Greene cele 48 de legi esentiale pentru a reusi in viata. Cele 48 de legi ale puterii sunt un adevarat ghid de forta personala.

19. Invata sa cunosti pe cel cu care ai de-a face: nu lovi pe cel care nu merita. S-ar putea sa iti faci din el cel mai de temut dusman pe care l-ai avut vreodata.

20. Nu-ti asuma obligatii fata de nimeni. Ai obligatii doar fata de tine insuti.
21. Joaca rolul prostului ca sa prinzi un prost: fa-l sa creada ca esti mai fraier decat el.

22. Pune in aplicare tehnica capitularii: transforma slabiciunea in putere. Daca nu esti suficient de puternic, capituleaza in fata adversarului tau. Faptul ca renunti subit il va irita si destabiliza pe adversar. Iti vei acorda timp pentru ati revigora puterile si a le diminua pe ale lui.

23. Concentreaza-ti fortele. Daca vrei putere, gaseste sursele potrivite din care o poti extrage.

24. Joaca rolul curteanului desavarsit si intra in pielea personajului pe care il interpretezi. Incepand cu lingusirea si terminand cu intrigile, curteanul stie ca totul se reduce la modul in care jonglezi cu puterea.

25. Re-creeaza-te! Nu te complace sa fii una cu imaginea pe care societatea si ceilalti o au despre tine, ci creeaza-ti propria imagine. Una originala.

26. Pastreaza-ti mainile curate. Sau cel putin iluzia curateniei lor. In ochii lumii, mainile tale trebuie sa fie nepatate de greseli sau rataciri. In ochii lumii, comportamentul si actiunile tale sunt intotdeauna impecabile, ireprosabile.

27. Joaca-te cu nevoia oamenilor de a crede pentru a-i face sa te urmeze. Oamenii au o nevoie coplesitoare de a crede in ceva, de a se agata de ceva anume. Daca le oferi ceva in care sa creada si care le da speranta, atunci ii vei cuceri, atragandu-i de partea ta.

28. Atunci cand incepi o actiune, incepe-o cu indrazneala. Chiar daca poti gresi din cauza avantului, ai cele mai mari sanse sa corectezi pe parcurs. Timiditatea si indoielile in schimb nu te lasa nici macar sa incepi.

29. Planuieste totul pana la capat. Gandeste in avans, fa-ti o privire de ansamblu asupra viitorului, vizualizeaza finalitatea actiunilor tale. Este metoda sigura de a nu te lasa coplesit de imprejurari si obstacole.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri