Exista o arta care ne ajuta sa ne mentinem relatiile in vietile noastre. Stim cu totii acest lucru - multumesc este un cuvant magic. Cat de des folosim insa formula magica? Cat de des ii adresam acest cuvant partenerului nostru?

Este foarte simplu sa spui “multumesc”. Dar partenerii uita prea des sa o faca si considera ca nu ar fi ceva prea important, motivatia fiind... “stie ca il/ o apreciz, de ce ar mai fi nevoie sa ii si spun asta?”

Nu va ganditi ca ar trebui sa ii spuneti un "multumesc" sec oridecateori duce gunoiul sau face piata. "Multumesc" trebuie sa devina un mod de a exista si sa stiti ca puteti sa rostiti acest cuvant intr-o multime de feluri: imbratisari, zambete, alte propozitii de apreciere. Acest comportament dragastos poate sa aduca foarte multe beneficii unei relatii, sunt de comun acord psihologii. Chiar daca el stie ca il apreciati pentru ceea ce face, sa iti exprimi recunostinta din cand in cand, conteaza enorm!

Un studiu recent semnat Cameron, Amette si Smith (2011) sustine si in mod stiintific binefacerile lui multumesc, intr-o relatie de cuplu. Cercetatorii au descoperit ca, daca un partener simte apreciere din partea persoanei iubite, sentimentul sau de implinire in acea relatie este cu mult mai intens. Dar, spun psihologii, nu este suficient doar sa iti exprimi multumirea, ci si sa simti acest lucru in adancul sufletului. Cuvintele si gesturile trebuie sa fie insotite de sentimente.Cercetatorii au fost uimiti sa vada evolutia pozitiva din cadrul cuplurilor studiate, acestea lasandu-se infuzate de ideologia gratitudinii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

“Dar, sa iti afirmi sentimentul de multumire fata de cineva, de multe ori nu este chiar atat de usor”, spune specialista in psihologie Dr. Leslie Becker-Phelps. “De multe ori, atunci cand vin la terapie, partenerii au deja un mare handicap. Nu sunt obisnuiti sa se vada unii pe ceilalti intr-o lumina pozitiva si nu isi ofera sanse in aceasta directie. Oamenii pun bariere sentimentului de recunostinta fata de persoana care le este aproape. Ei simt ca, daca ii ofera partenerului acest confort, mai apoi acesta poate folosi situatia in avantajul sau. Dar aprecierea ar trebui interpretata ca un dar venit din partea persoanei iubite, astfel relatia redevenind un spatiu al pozitivitatii. Cu cat vor exista mai multe astfel de momente echilibrate, cu atat cei doi isi pot consolida mai bine, legatura”, spune Leslie Becker.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

“Toate relatiile beneficiaza de aceasta exersare a aprecierii”, considera in aceeasi masura si psihoterapeuta Julie Orlov, specialista in relatiile de cuplu. “Multumiti chiar si pentru acele lucruri marunte pe care de obicei le luati ca fiind prea firesti. Incearcati sa vedeti cand persoana din viata voastra incepe sa faca gesturi pe care le asteptati, atunci cand isi ia in serios responsabilitatile sau cand devine mai grijulie si atenta. Poate ca nu face aceste lucruri atat de bine pe cat va doriti dar nu ar trebui sa minimalizati aceste eforturi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri