Nu doar persoanele cicalite sufera din acest motiv dar si persoanele cicalitoare se lupta cu problema pe care o au. Este la fel de neplacut sa fii considerata o persoana cicalitoare si, constientizandu-l, multi oameni chiar vor sa elimine acest aspect din vietile lor.

Iata cateva strategii pentru a evita cicaleala:

  • Cum poti sa inveti sa comunici mult mai eficient? Primul pas ar fi acela de a recunoaste ca a cere cuiva acelasi lucru neincetat, chiar nu functioneaza. Cicaleala imbraca forma cerintelor, a constantelor reamintiri ca ceva anume trebuie facut sau a rugamintilor neincetate, chiar daca aceste cerinte sunt spuse in moduri diferite. Daca o persoana gandeste astfel: “Nu am spus-o o data, ci de nenumarate ori” sau “Iti intra pe o ureche si iti iese pe alta”, acesta ar trebui sa fie un semn ca persoana in cauza este una pasaitoare. Cu toate acestea, multi cicalitori nici macar nu constientizeaza ca au aceasta problema, fiindca ei cred cu tarie ca cicaleala ii ajuta pe ceilalti. Dar... lucrurile nu stau chiar asa.
  • Nu insista ca o cerinta sa fie facuta neaparat in functie de programul tau. “Trebuie sa aranjezi aceste cutii astazi!”. Ar fi mult mai bine daca ai incearca o atitudine mai diplomatica: “Vei reusi sa aranjezi cutiile inainte sa vina familia ta, saptamana viitoare?”. Cheia ar fi aceea de a gasi metode alternative pentru a-ti atinge scopurile si de asemenea, trebuie sa fii mult mai protectoare si mai iubitoare fiindca relatiile armonioase sunt bazate pe "a avea grija unul de celalalt".
  • Aminteste-i partenerului tau ca e mai bine sa refuze o cerinta decat sa nu se tina de promisiune. Imaginati-va o situatie ca aceasta: sotul va promite ca va scrie el prietenilor vostri ca nu veti mai reusi sa ajungeti la intalnirea planificata fiindca trebuie sa mergeti in alta parte. Insa nu o face, iar totul se transforma intr-o situatie extrem de neplacuta cand prietenii trebuie sa contramandeze in ultima clipa rezervarea de la restaurant. Incercati mai bine metoda - “Nu trebuie sa faci acest lucru daca nu vrei. Dar spune-mi asa incat voi putea sa ma ocup eu”.
  • Aveti grija unul de celalalt. De exemplu, din cand in cand, mai fa si treburile iubitului tau, pentru o incercare. Acest gen de ajutor aduce enorm in economia relatiei dintre voi. Chiar trebuie sa aveti grija unul de celalalt. Sa pui interesele celui pe care il iubesti inaintea intereselor tale, ar insemna chiar sa faci ceva ce nu iti place la nebunie. Atunci cand te vezi nevoita sa cicalesti, inseamna ca acea forma mutuala de grija, nu se intampla.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri