Sufar de mania amanarii. RSVP este intotdeauna o notiune neclara pentru mine si tind sa cred ca lucrez mai bine atunci cand sunt nevoita sa fac totul pe ultima suta de metri.
2. Teama de esec. Iti este teama ca vei gresi, ca nu vei putea duce la indeplinire sarcina. Daca nu te apuci la timp de ea, daca esti presata de alte chestiuni mai mult sau mai putin importante, atunci vei avea o scuza pentru esecul tau: “Nu ai avut timp!” Te protejezi astfel, te ascunzi de tine insati, iti este teama sa iti accepti limitele. Ce e de facut? Gandeste-te la cel mai rau lucru care se poate intampla. Imagineaza-ti in amanunt. Exagereaza totul pana realizezi ca este absurd. Cauta solutii pentru acel “ceva-cel-mai-rau-care-se-poate-intampla”. Gandeste-te de asemenea la vechile tale succese. Daca ai reusit atunci, ce te impiedica sa reusesti si acum?
3. Teama de succes. Da, exista si asa ceva. Daca ai reusit o data, atunci va trebui sa faci mai mult, sa iti iei responsabilitati mai mari. Si poate ca acel succes va fi dat doar de sansa si atunci ce sanse sunt sa reusesti si a doua oara? Tine minte ca norocul ni-l facem cu mana noastra si daca am reusit ceva maret, putem reusi din nou si nimeni nu ne poate cere mai mult decat putem face.
4. Razbunarea. Adeseori, ni se intampla sa amanam sa facem anumite lucruri pentru ca nu suntem multumiti de starea de fapt de la job, din familie. Amanam anumite lucruri pentru a trage un semnal de alarma. Cel mai bine este sa iti confrunti preconceptiile. Daca consideri ca ai o problema la birou, daca simti ca partenerul nu iti mai acorda atentie, atunci nu vei rezolva nimic tragand semnale de alarma intr-un alt tren.
5. Nu iti place ce faci. Recunosc, nu imi place sa lipesc timbre pe plicuri, nu imi place sa scriu de mana adrese interminabile pe colete, nu imi place sa raspund unor anumite mailuri, nu imi plac sarcinile de rutina, nu imi place sa scriu despre anumite subiecte. Si totusi trebuie sa o fac. Daca ar fi fost sa lucrez la o revista auto sau sa am un job improscat de monotonie, atunci cu siguranta ca m-as fi orientat catre un site de recrutare. Dar atata vreme cat sarcinile ce nu imi plac imi ocupa doar putin din timpul meu, le pot duce la capat strangand ocazional din dinti.

Nu trebuie sa amanam lucrurile importante, nu trebuie sa ne gandim ca ne confruntate, probleme noastre nu exista si vor trece de la sine. Nu trebuie sa inchidem ochii, sa refuzam sa vedem, in speranta ca daca noi nu mai avem acces la o problema, aceasta nu mai exista sau nu se va intoarce impotriva noastra. E ca si cum ne-am pune mainile la ochi cand ne jucam de-a v-ati ascunselea. Timpul le rezolva pe toate, dar nu le rezolva intotdeauna in interesul nostru.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri