Barbatii Alpha sunt puternici, aratosi, au succes, sunt admirati si apreciati de toata lumea. Exista si o femeie alpha? Cine este ea? Femeile beta si unii barbati nu ii inteleg felul de a fi si nu se feresc a o numi cu invidie tarfa sau femeie usoara. Ceea ce este cert este ca o astfel de femeie poate sa obtina absolut orice isi propune, pentru ca ii place sa fie mereu in top si sa domine.

Sarah Dunant, autoarea bestsellerului “Nasterea lui Venus”, vede o femeie alpha ca fiind mai degraba inumana decat supraumana. Este o femeie cum am mai spus, orientata spre atingerea unor scopuri si care isi doreste sa arate intotdeauna superb. “O femeie alpha, asemeni barbatului alpha, detine o anume atitudine de superioaritate, care este innascuta si pe care probabil ca nu o constientizeaza. Este foarte talentata si capabila fara sa faca foarte multe eforturi ”.

Implinirea pe plan profesional este principalul scop al femeii alpha; orice altceva in viata ei, cade in plan secund. Nu este obsedata sa aiba o relatie. Dar daca o are, atunci este foarte dominatoare, iar daca partenerul ei este un barbat alpha, atunci relatia lor va fi un camp de batalie.

Romanciera Fay Weldon o vede pe femeia alpha conducand corporatii, ea nu prea da mare atentie sferei domestice. Femeia alpha se diferentiaza de acel portret al Super Femeii, pe care il regasim mai ales in revistele pentru femei (n.r. femeia care face performanta si in cariera si care nu isi neglijeaza familia). “Superwoman (super-femeia) era tot ce un barbat sau o femeie si-ar fi dorit: ea facea totul, avea un salariu bun, era o sotie excelenta si o gospodina desavarsita. Dar o femeie alpha nu si-ar bate prea mult capul cu munca de acasa. Probabil ca va delega pe altcineva sa se ocupe de acest aspect”, spune Fay Weldon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Nu prea ne plac femeile alpha, tocmai pentru ca ele nu respecta rolul traditional al femeilor care au grija de casa, de copii, de sot… Ba chiar, femeilor alpha li se reproseaza o latura prea masculina. Femeia alpha este vazuta ca un fel de hibrid intre masculin (forta psihica, determinarea) si feminin (frumusetea, sex appeal-ul) care de cele mai multe ori este dispretuit.

Joanna Bourke, istoric, explica pentru The Guardian: “Eu cred ca sunt niste diferente intre barbatii alpha si femeile alpha”, spune Bourke. “Ma gandesc la cateva femei care au schimbat lumea prin filosofiile lor, prin modul lor de viata, prin scrierile lor: Simone de Beauvoir, Virginia Woolf si Germaine Greer. Cu privire la identitatea lor sexuala, la viata lor domestica, s-au straduit sa fie foarte sincere cu ele insele. Ele si-au constientizat propria complexitate. Barbatii de succes se comporta altfel”.

Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri