12:02, 7 Februarie 2011 publicat în Lifestyle

Vechii greci erau de parere ca destinul nostru este primordial influentat de numele pe care il purtam. De aceea, ei foloseau ca metoda de predilectie a viitorului onomantia (sau onomomantia).

Ce este onomantia?

Onomantia este o arta divinatorie bazata pe analiza numelui. Denumirea acesteia deriva din cuvintele grecesti “onoma” care inseamna “nume” si “manteia” ce inseamna profetie.

Primii si cei mai inflacarati sustinatori ai acestei discipline au fost adeptii lui Pitagora. Ei practicau onomantia in vremurile de demult in scopul de a descifra destinul omului sau, chiar pentru a-l determina.

Citeste si:
Cum să vindeci și să îmblânzești o minte perfecționistă
Cum să vindeci și să...

Mai tarziu, practica a fost preluata si de romani, dovada vie stand dictonul “nomen omen” care in traducere inseamna “numele atrage soarta”. Acestia erau atat de ferm convinsi de puterea influentatoare a numelui asupra destinului, incat au extins aplicatiile onomantiei inclusive asupra localitatilor. Pompius Mela (geograf antic) nota in lucrarea sa, “De chorographia”, ca autoritatile romane au schimbat numele unui oras ilir proaspat cucerit pentru a-l face mai favorabil Romei (este in acest caz vorba despre actualul port Durres din Albania).

Prima litera a prenumelui

Metoda de baza onomatica este analiza primei litere a prenumelui uzual. Prenumele uzual nu este neaparat cel inscris in certificatul de nastere sau orice alt act, ci acela cu care ni se adreseaza zilnic familia, prietenii colegii, cunoscutii. Puterea lui de influentare este imensa, iar dintre toate literele care il compun, prima are cel mai mare impact. Ea aduce informatii extrem de pretioase despre temperamentul si caracterul fiecarei persoane, despre felul in care aceasta reactioneaza la stimulii din mediul extern, la deschiderile si obstacolele pe care le intalneste pe parcursul vietii.

Citeste si:
Programarea Neuro-Lingvistică: Tot ce trebuie să știi despre NLP
Programarea...

In linii mari, nota dominanta a reactiilor persoanelor poate fi de natura fizica, mentala, emotionala sau intuitiva. Tind sa raspunda FIZIC cei ale caror prenume incep cu D, E, F, M, N, O, V, W, X, MENTAL cei ale caror prenume incep cu A, H, J, Q, S, Z, EMOTIONAL cei ale caror nume incep cu B, C, K, L, T, U si INTUITIV cei ale caror nume incep cu G, I, P, R sau Y.

Influenta vocalelor

Una dintre regulile onomantice mai putin cunoscute in zilele noastre sustine ca daca numele contine un numar PAR de VOCALE, imprefectiunile fizice tind sa se manifeste pe partea stanga a corpului, pe cand un numar IMPAR de VOCALE conduce la imperfectiuni pe partea dreapta.

Prima vocala, nu doar prima litera a prenumelui, este si ea importanta in onomantie. Aceasta, de exemplu, ofera indicii interesante si surprinzatoare cu privire la reactiile instinctive pe care le avem in fata situatiilor neasteptate si a schimbarilor bruste. Astfel:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri