De mica m-am rugat sa fiu frumoasa, desteapta si bogata. Mi se pareau cele mai importante lucruri in viata, fara de care mai bine ai muri...

De cand am fost invatata sa-mi impreunez mainile si sa ma rog, m-am rugat cu ardoare, in fiecare dimineata si in fiecare seara pentru aceste avantaje, mentionand printre buze si nororcul. Si am crescut si am ajuns o tanara si frumoasa domnisoara, cu trasaturi perfecte, cu avantaje enorme, dar si cu blesteme crancene.

Am avut noroc mult, poate si datorita faptului ca am stiut sa profit de frumusetea mea, de aspectul fizic exterior pe care nici macar nu m-am chinuit sa-l intretin. A venit totul din cer, cu putina rugaciune si restul imi revenea mie, astfel incat am cunoscut oameni bogati si celebri, care mi-au facut cunostinta cu alti oameni bogati si celebri, astfel incat am ramas insarcinata cu unul din ei si am nascut un copil. Si am avut avantaje financiare, am inca si acum, am fost o doamna, am fost si desteapta si mi-am asigurat viitorul, am calatorit mult si am vazut unele dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Si m-am despartit de unul din acei oameni frumosi, bogati si celebri si sunt o mama singura, care s-a transformat intr-o femeie rea si frustrata si datorita faptului ca nu am inclus in rugaciunile mele atributul cel mai de pret pentru mine in momentul de fata: sanatatea. Da, sunt bolnava, frumoasa, desteapta si bogata. Si rea. Dar nu rea, in sensul sexy al cuvantului, ci in sensul malign, distrugator, malefic.

Sunt extrem de rautacioasa, ranchiunoasa, cicalitoare si vindicativa, chiar daca sunt foarte frumoasa. Si sa nu credeti pe nimeni cand va spune ca numai femeile cu buzele subtiri sunt rele, ca va spun eu, din proprie experienta, ca nu-i asa. Si singura, dar asta nu reprezinta tocmai un punct de ingrijorare, nu-i asa? pentru o femeie frumoasa. Este mai greu dar nu imposibil si situatia nu este nici macar disperata.

Si ma intreb uneori, de ce nu m-am putut ruga si pentru sanatate, sau daca ma rog acuma, se pune? Am primit in viata tot ce mi-am dorit, aproape fara prea mult efort, am fost o femeie intretinuta, plimbata, rasfatata, idolatrizata si ridicata pe cele mai inalte culmi.

Am fost fericita si am zambit in sufletul meu, la bratul barbatului iubit, pe plajele din cele mai exotice tari, in fata unui cocktail, gandindu-ma ca totul va fi asa pentru totdeauna. Si tocmai eu, o femeie frumoasa si desteapta, am fost inselata cu o alta femeie frumoasa, sau nici macar la fel de frumoasa ca mine, poate doar altfel, cu mai mult sarm, cu mai mult “ceva”. Si am parasit, am suferit, am plans si m-am transformat. Am ramas aceeasi femeie, dar am devenit uracioasa. Pentru a ma razbuna pe mine, pe ceilalti, pe copilul meu, pe altii care au ceea ce eu nu mai am, pentru ca altii sunt saraci si sanatosi, pentru ca alte femei sunt casatorite si eu nu, pentru orice avantaje pe care altii le au si pe care eu le consider ca lipsind din viata mea, ma razbun.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri