12:07, 13 Iulie 2010 publicat în Lifestyle

Frumusetea este relativa, iar standardele de frumusete se schimba odata cu epoca, mentalitatile si perceptiile oamenilor. Frumusetea are insa si o partea hidoasa, mai putin cunoscuta. Frumusetea si dorinta de perfectiune pot naste insa si dureri, suferinte, ba chiar mutilari si automutilari. Iti prezentam in articolul urmator cateva dintre cele mai terifiante practici si ritualuri de infrumusetare ale istoriei si iti adresam o intrebare: crezi ca daca ai fi trait in acele timpuri, facand parte dintr-o anumita societate, ai fi devenit la randul tau victima a acestor standarde de frumusete?

Femeile cu piciorul gingas: Legarea si deformarea picioarelor - In China, picioarele micute si gingase erau considerate un atribut al frumusetii. De aceea, inca de la varsta frageda de 4-5 ani, picioarele fetelor erau legate astfel incat sa nu le fie permisa cresterea si sa nu se dezvolte in mod normal. Procedeul prin care se facea acest lucru pare actualmente desprins dintr-un scenariu de groaza, insa in China secolului XIX era practicat de marea majoritate a femeilor. Arcul piciorului era fracturat, apoi pe rand degetele picioarelor erau rupte si rasucite astfel incat ajungeau sub talpa, in apropierea calcaiului, fiind ulterior infasurate strans intr-un bandaj. Bandajele se schimbau periodic cu altele noi, mai stramte si mai stranse pentru a putea permite vechiului picior sa se vindece, formand o noua talpa de o marime ideala, minuscula, de maxim 15 centimetri.

Procedura presupunea dureri ingrozitoare, sangerari, aparitia de infectii, uneori putreziciunea carnii sau chiar inlaturarea anumitor degete ale picioarelor. Piciorul mare era perceput drept inestetic si neatragator si femeile care aveau un astfel de picior erau considerate urate, ramaneau necasatorite sau erau nevoite sa se multumeasca cu statutul de concubine, nedevenind sotii.Wikipedia

Citeste si:
Beneficiile uleiului de măsline asupra pielii
Beneficiile uleiului de...

Practica barbara de mutilare a picioarelor si-a pierdut din popularitate cu timpul, iar in 1911 a fost interzisa cu desavarsire chiar daca mai era inca practicata in anumite regiuni. Astazi, din fericire, ingrozitorul obicei de infrumusetare a murit. Imaginati-va un picior de 15 cm la maturitate si imaginati-va ca acest obicei a persistat pe meleagurile asiatice timp de 1000 de ani! Cat de multe femei au fost supuse mutilarii propriului trup doar de dragul de a se incadra in standardele de frumusete ale vremii?

Citeste si:
Farmec relansează Apele Micelare Gerovital cu ambalaje moderne, în...
Farmec relansează Apele...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri