Frumusetea este relativa, iar standardele de frumusete se schimba odata cu epoca, mentalitatile si perceptiile oamenilor. Frumusetea are insa si o partea hidoasa, mai putin cunoscuta. Frumusetea si dorinta de perfectiune pot naste insa si dureri, suferinte, ba chiar mutilari si automutilari. Iti prezentam in articolul urmator cateva dintre cele mai terifiante practici si ritualuri de infrumusetare ale istoriei si iti adresam o intrebare: crezi ca daca ai fi trait in acele timpuri, facand parte dintr-o anumita societate, ai fi devenit la randul tau victima a acestor standarde de frumusete?

"Femeile cu gatul lung" - Automutilarea pentru supravietuire - In munti de granite dintre Burma si Thailanda poate fi intalnit unul dintre cele mai bizare, inumane si infricosatoare ritualuri de infrumusetare, practicat si astazi. Femeile care fac parte din tribul asiatic Padaugan poarta de jur imprejurul gatului, pe toata lungimea sa, o spirala de alama formata din mai multe inele suprapuse. Prima structura de metal este aplicata persoanelor de sex feminin de la o varsta frageda, atunci cand fetitele implinesc varsta de 6 ani. Pe masura ce copilele cresc si gatul se alungeste, colacii de metal sunt inlocuiti cu altii mai lungi, ce pot depasi greutatea de 5 kilograme. Cateva inele sunt adaugate in fiecare an, maximul de inele adaugate fiind reprezentat de cifra 20 (recordul a fost doborat de o femeie a tribului care a purtat 28 de inele). In ciuda impresiei, aceasta structura metalica nu alungeste gatul femeilor. Greutatea inelelor preseaza oasele claviculei si face ca umerii sa fie impinsi in jos, ceea ce da impresia de alungire a gatului. Pt foto click aici

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Pentru ca acesti colaci trebuie purtati in permanenta, muschii gatului se atrofieaza sau se dezvolta insuficient, iar o posibila scoatere a acestor inele ar duce la incapacitatea gatului de a sustine capul. Femeile nu isi pot intoarce capul brusc, iar gatul pare in permanenta imobilizat. Materialul din care este fabricata structura de metal reprezinta insa un indiciu pretios al conditiei materiale a persoanei respective, iar aceste inele obisnuiesc sa le confere femeilor un sens de identitate si de apartenenta la trib. De asemenea, in tribul Padaugan, gatul foarte lung era considerat un insemn al frumusetii si al bogatiei, crescand astfel sansele fetelor tinere de a seduce si de a-si gasi un sot bun si bogat. Femeia care isi insela barbatul este pedepsita prin indepartarea inelelor, ceea ce duce la o pseudoviata caci dupa purtarea ani la rand a acestor inele metalice capacitatile fizice ale femeii sunt cu mult reduse.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

La momentul actual, femeile din tribul Paduang au posibilitatea de a alege intre a purta sau a nu purta aceste structuri metalice, insa multe dintre ele prefera automutilarea pentru a supravietui si a-si asigura indeplinirea necesitatilor. Oricat de ciudata si de inumana ar fi aceasta traditie bizara de infrumusetare a supravietuit si astazi. Chiar daca drepturile omului sunt incalcate intr-un mod barbar, de multe ori cu acordul persoanei in cauza, "femeile cu gatul lung", asa cum au fost numite, atrag turistii in aceasta zona, iar turismul inseamna totodata si bani… “Din necesitate”, a marturisit una din femeile cu gat lung pentru o revista britanica. Din necesitate, aceste femei aleg mutilarea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri