12:07, 8 Iulie 2010 publicat în Lifestyle

Iubirea inseamna bucuria de a impartasi totul cu celalalt, bucuria de a fi acolo -acolo unde are nevoie de tine, bucuria de a sti ca cineva te intelege, bucuria de a sti ca exista cineva pentru care esti intreaga lume.

Auzim zilnic conversatii in metrou, tramvaie, trolee, pe strada, conversatii care contin la fiecare 5 secunde un "Te iubesc!". Cateodata este spus monoton, alteori in graba si stins sau poate sec, dar de cele mai multe ori e spus ca raspuns la "Te iubesc!" -ul celui de langa. Si totusi... ce inseamna "Te iubesc!"?

1. Respect
Iubirea contine respect. Si acum veti intreba: ce este respectul? Respectul se bazeaza pur si simplu pe sinceritate si incredere, pe discutii lungi sau scurte despre mult doritul "noi" sau despre biciclistul care inconjoara luna seara de seara pe binecunoscuta lui bicicleta. Respectul e castigat de caracterul si faptele celui caruia i-l oferim.

2. Prietenie
Despre prietenie ati spune ca este un concept. Eu spun ca este mai mult decat atat: cuprinde respectul Si de fapt fapt prietenia si respectul sunt complementare, coexista, iar una fara cealalta se anuleaza la nesfarsit. Prietenia presupune sa stii sa-l asculti pe cel de langa tine, sa fii alaturi de el, sa stii cum sa-l asculti. Pentru a sti cele de mai sus trebuie sa-l cunosti si nu doar sa crezi asta.

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

3. Admiratie
Admiratia celui cu care imparti patul, timpul, zambetul este mult mai importanta decat multe cuvinte dulci. Nu e greu sa-i spui : "Acest lucru ma face sa fiu mandru/a de tine !". Trebuie doar sa incerci.

4. Bucurie
Am un sentiment ciudat ca nu exista fericire si atunci numesc punctul 4 bucurie: bucuria de a impartasi totul cu celalalt, bucuria de a fi acolo -acolo unde are nevoie de tine, bucuria de a sti ca cineva te intelege, bucuria de a sti ca exista cineva pentru care esti intreaga lume.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

5. Libertate
In sintagma "Te iubesc!" trebuie sa existe 50% libertate; libertatea de a-ti exprima opinia, de a putea face si lucruri separat cum ar fi: plimbarile cu prietenii sau excursiile cu colegii, libertatea de a fi cine esti in detrimentul schimbarii pentru a fi mai aproape de idealul persoanei iubite. Schimbarea in proportii mari este anularea personalitatii si ingradirea sau chiar anularea personalitatii.

Ai grija ca urmatorul "Te iubesc!" sa le cuprinda pe toate si sa fie complet lipsit de rutina.

Un articol de Anca Ciobanu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri