București, să ne trăiești! Raiul magnoliilor din București - imagini cu cei mai frumoși arbori de magnolie din oraș

22 Martie 2024 publicat în Lifestyle 60 share-uri

Primăvara, este sărbătoare în București. Delicate, dar elegante și cu o alură nobilă în același timp, puternice, dar efemere, florile de magnolie sunt ele în sine o sărbătoare. Magnoliile împânzesc parcă tot Bucureștiul în această perioadă și au transformat orașul din cenușiu și gri într-unul plin de roz și frumusețe, pe care îți este drag să îl iei la pas.

Acum este sezonul magnoliilor și am face bine să profităm din plin de această bucurie temporară a primăverii, să ne oprim din goana noastră cotidiană și să ne plimbam mai conștient pe străzile din București, admirând perfecțiunea pe care natura a pus-o într-un singur copac de magnolie. Dar când vezi mai mulți, cam cât de mult ti s-ar umple inima de bucurie și de atâta frumusețe care se poate revărsa de pe niște ramuri de copaci?

Mulți arbori impresionanți de magnolie răsar în această perioadă din curțile oamenilor, de pe străduțe mai puțin umblate sau chiar din grădinițele blocurilor. Ba chiar dispunem și de o Hartă a magnoliilor, care ne îndrumă exact în acele locuri unde putem admira frumusețile și care însumează peste 1000 de copaci de magnolie înfloriți. Admiratul magnoliilor din București aproape că echivalează pentru unii cu admiratul copacilor de sakura (cireș ornamental) din Japonia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Arbuștii de dimensiuni uriașe au devenit chiar vedete pe Instagram și pe social media și printre cele mai instagramabile și “pozabile” colțuri de natură din București. Adusă pe aceste meleaguri românești în urmă cu mai bine de 140 de ani, magnolia a devenit repede populară căci are această fabuloasă capacitate de a transforma un loc de grădină, deși nu pentru mult timp, într-un mirific și colorat colț de Răi, pe care ai sta să îl admiri non-stop.

Magnolia este un superb copac ornamental cu origini ancestrale, poate chiar datând din era glaciară (au fost găsite fosile ale unor specii de magnolie care au trăit cu 20 de milioane de ani în urmă), conform anumitor biologi, încă de dinainte de apariția albinelor. Magnolia aparține familiei Magnoliaceae, iar denumirea sa frumoasă este legată de numele botanistului francez Pierre Magnol. Există peste 210 arbori de magnolie cu flori sau chiar mai mulți și îi întâlnim frecvent în Asia de Est și Sud-Est, dar în Indiile de Vest, America de Nord sau de Sud.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Florile magnoliilor sunt de mai multe culori, pot fi roz, mov, galbene, roșii sau albe. Magnolia albă (subgenul Yulania) este floarea oficială a orașului chinezesc Shanghai.

Magnoliile Bucureștiului în imagini

Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: Wirestock Creators /Shutterstock Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: Diana_Art /Shutterstock Foto: Daniela Constantinescu /Shutterstock Foto: Elena Ska /Shutterstock Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: Elena Ska /Shutterstock Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: Ana Donovici /Shutterstock Foto: Elena Ska /Shutterstock Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: anamariaa.b /Shutterstock
Foto: Cristian-Alexandru /Shutterstock Foto: Raluca Ene /Shutterstock Foto: Dragos Asaftei /Shutterstock Foto: Diana_Art /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri