30 Octombrie 2023 publicat în Lifestyle 13 share-uri

Sfaturi utile pentru a face alimentația sănătoasă să fie distractivă și apetisantă pentru cei mici

O alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume, este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor noștri. Cu toate acestea, adesea, încercarea de a-i convinge pe copii să mănânce mai multe fructe și legume poate fi o provocare. Cu puțină creativitate și abordare potrivită, putem face ca această experiență să fie distractivă și apetisantă pentru ei. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să îi convingeți pe cei mici să adopte obiceiuri alimentare mai sănătoase:

  1. Modelați comportamentul

Un mod eficient de a-i determina pe copii să mănânce mai multe fructe și legume este să le oferiți un exemplu bun. Mâncați cu poftă fructe și legume în fața lor, astfel încât să vadă că sunt o parte naturală a rutinei zilnice. Dacă văd că și adulții le consumă, vor fi mai predispuși să facă la fel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  
  1. Implicați-i în alegerea produselor

Când mergeți la cumpărături, implicați copiii în alegerea fructelor și legumelor pe care le cumpărați. Lăsați-i să aleagă culorile sau forme care îi atrag cel mai mult. Această implicare îi face să se simtă mai conectați la alimente și să fie mai dispuși să le încerce.

  1. Prezentați-le în mod atrăgător

Prezentarea mâncărurilor joacă un rol important în a atrage copiii către fructe și legume. Tăiați-le în forme interesante sau folosiți-le pentru a crea figurine sau desene pe farfurie. Cu puțină imaginație, fructele și legumele pot deveni distractive și apetisante.

  1. Gătiți împreună

Invitați copiii să vă ajute în bucătărie atunci când gătiți. Implicarea lor în procesul de preparare a mâncărurilor îi face să fie mai interesați să guste din ceea ce au pregătit. Puteți face, de exemplu, smoothie-uri sau să pregătiți o salată colorată împreună.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România
  1. Povestește-le despre beneficiile asupra sănătății

Explicați-le copiilor beneficiile pentru sănătate ale fructelor și legumelor. Vorbiți despre vitamine, minerale și fibre și cum acestea le ajută să crească puternici și să aibă energie. Înțelegerea beneficiilor poate face mai atractive aceste alimente.

  1. Adăugați-le în rețete preferate

Un mod subtil de a introduce fructe și legume în dieta lor este să le adăugați în rețetele preferate. De exemplu, puteți adăuga legume într-o pizza sau într-un sos pentru paste, sau puteți face smoothie-uri cu fructe și iaurt.

  1. Evitați forțarea

Este important să nu forțați copiii să mănânce fructe și legume. Ar putea să dezvolte o aversiune față de aceste alimente dacă simt că li se impun. Încurajați-i în schimb să încerce și să exploreze în ritmul lor.

  1. Răbdare și consistență

Schimbărea obiceiurilor alimentare pot dura timp. Fiți răbdători și consecvenți în a-i încuraja să consume mai multe fructe și legume. Nu renunțați la primul refuz și continuați să oferiți opțiuni sănătoase în mod regulat.

Sursă foto silviarita, Desertrose7 / Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri