Un submarin folosit pentru a le oferi turiștilor posibilitatea de a vedea epava Titanicului a dispărut, misterios, în Oceanul Atlantic. A fost declanșată o misiune amplă de căutare și salvare. Avioane și nave americane și canadiene vin în ajutorul eforturilor de căutare. Cursa este una controcronometru. Oficialii au transmis că submarinul are o capacitate de urgență de oxigen pentru 96 de ore. Cine se afla la bord?

Cine se afla la bordul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic

Duminică dimineață, la o oră și patruzeci și cinci de minute de la începerea scufundării, submarinul care transporta turiști către epava Titanicului a pierdut contactul cu echipa de la suprafață. Două avioane au fost trimise la fața locului.

„Am lansat un avion C-130 pentru a efectua o căutare aeriană, vizuală, dar şi ca un radar al scenei. Am luat legătura imediat cu Garda de Coastă Canadiană şi cu Forţele Armate ale Canadei pentru a furniza mai multe echipamente de căutare”, a transmis John W. Mauger, Garda de Coastă SUA.

Pentru căutări a fost chemat, de asemenea, și un scafandru cunoscut pentru experiența sa în explorarea epavei Titanicului.

„Dacă vorbim în termeni de ore, am înţeles de la operator că există o capacitate de urgență de oxigen pentru 96 de ore”, a completat John W. Mauger, Garda de Coastă SUA.

Cititi continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: byvalet /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri