20 Martie 2023 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Insomnia este o afecțiune medicală care poate fi cauzată de factori fiziologici și psihologici, de care suferă aproximativ 8 din 10 persoane de pe planetă. Dacă nu este tratată corespunzător, aceasta poate duce la o serie de consecințe negative, cum ar fi oboseală cronică, anxietate, depresie și probleme de sănătate fizică.

Implementarea unei noi rutine de somn: 4-7 săptămâni

În timp ce yoga nu este o soluție magică pentru insomnie, aceasta poate fi o parte importantă a unui plan holistic de îngrijire a sănătății care poate ajuta la promovarea unui somn odihnitor și de durată. De regulă, tulburările de somn se pot rezolva cu ajutorul unui program nou, de resetare a vechilor obiceiuri nesuportive și o rutină nouă a cărei implementare poate dura între 4 și 7 săptămâni. Există programe experiențiale cu practici bine țintite de yoga posturală, meditație, respirație care nu presupun un efort considerabil, dar efectul este unul impresionant.

Iată câțiva pași pe care îi propune profesorul internațional de yoga Dana Țupa pentru un program de relansare a obiceiurilor sănătoase de somn care implică practici experiențiale de yoga posturală, meditație și respirație:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari
  1. Stabilește o rutină de somn regulată: Încearcă să te duci la culcare și să te trezești în fiecare zi la aceeași oră. Acest lucru ajută la reglarea ritmului circadian și la îmbunătățirea calității somnului.
  2. Exerciții de yoga posturală: Practica pozițiilor de yoga poate ajuta la eliberarea tensiunii și a stresului din corp, ceea ce poate face mai ușor să adormi. Poți începe cu poziții simple, precum Child's Pose (poziția copilului) sau Corpse Pose (poziția cadavrului).
  3. Meditație: Meditația poate ajuta la liniștirea minții și la reducerea stresului, ceea ce poate ajuta la adormirea mai ușoară. Poți începe cu meditații simple de respirație sau de concentrare pe un obiect sau pe o idee.
  4. Respirație: Exercițiile de respirație pot ajuta la relaxarea corpului și la îmbunătățirea fluxului de oxigen în corp. Poți încerca exerciții simple, precum respirația diafragmatică sau respirația alternativă.
  5. Evită expunerea la ecrane înainte de culcare: Lumina albastră emisă de ecranele telefoanelor mobile sau a televizoarelor poate perturba ritmul circadian și poate face mai dificilă adormirea. Încearcă să eviți utilizarea dispozitivelor cu ecran cu cel puțin o oră înainte de culcare.
  6. Creați un mediu de somn confortabil: Asigură-te că dormitorul tău este întunecat, răcoros și liniștit. Folosește perne și pături confortabile și asigură-te că patul tău este confortabil.

* Dana Ţupa (foto) este Expert Yoga Teacher și Educație Continuă, acreditat la Yoga Alliance USA, cu cea mai înaltă calificare, de expert E-RYT500, YACEP. Este şi Fondatorul PURNA Yoga, prima școală de yoga din România acreditată la același for internațional, școală care a scos, în 2014, primii instructori yoga din România, acreditați internațional. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alături de profesori şi maeştri din România şi din străinătate (India, Tailanda, Elveţia, Italia, UK, Turcia, Statele Unite ale Americii). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins şi Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana în Chiang Mai, Tailanda, participând şi la seminarii cu Dalai Lama în Elveţia şi India. A susţinut cursuri de yoga şi seminarii, atât în Romania, cât şi în Thilanda, cel mai de succes dintre ele, considerându-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga, NLP, meditaţie şi vizualizare.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Foto fr şi main: Krakenimages.com /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri