Visul care se tot repeta reprezinta clar o spaima a copilului. In schimb, atunci cand apar visele in care copilul este un super-erou probabil ca a inceput dezvoltarea propriei personalitati. Are nevoie sa ia si el intiativa, sa isi exprime parerea si sa capete individualitate si independenta.

Visul de super-erou

Atunci cand apar visele in care copilul este un super-erou probabil ca a inceput dezvoltarea propriei personalitati, cand are nevoie sa ia si el intiativa, sa isi exprime parerea si sa capete individualitate si independenta. Aceasta perioada este extrem de importanta pentru dezvoltarea personala a copilului pe viitor, caci nefiind lasat sa aiba initiativa proprie sau dreptul la o opinie il va determina sa devina supus si dependent, ceea ce pe viitor ii va dauna in dezvoltarea profesionala si in viata personala.

Daca anumite vise se repeta frecvent si nu le gasesti cauza ori sunt insotite de enuriazis (urinari nocturne in pat) este indicat sa consultati un psiholog.

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dilema parintilor – cat de autoritari sa fiti cu cel mic?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cate ore de somn ii sunt necesare copilului tau?

Alergiile de primavara si copilul tau


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri