Pentru multi prietenia inseamna sa ii asculti in timp ce ei vorbesc despre problemele lor pana cand raman fara vlaga. Tu trebuie sa dai din cap scurt si o data la cateva ore sa le spui ca au dreptate. E just ca o astfel de relatie merge doar cat timp tu nu ai probleme si nu vrei sa te plangi de ceva anume.

De mult timp ma gandesc la cum ar trebui sa fie o relatie de prietenie pentru a-i multumi pe deplin pe toti. Nu voi da o definitie a prieteniei pentru ca nu exista o definitie care sa acopere marea de fapte si de sentimente pe care le presupune aceasta minunata relatie interumana. Voi incerca insa sa explic ce inseamna de fapt o prietenie FALSA, “prietenia” de care trebuie sa fugi sau sa te feresti caci poate inseamna orice, insa in niciun caz o prietenie adevarata, autentica:

-pentru multi prietenia inseamna sa ii asculti in timp ce ei vorbesc despre problemele lor pana cand raman fara vlaga. Tu trebuie sa dai din cap scurt si o data la cateva ore sa le spui ca au dreptate. E just ca o astfel de relatie merge doar cat timp tu nu ai probleme si nu vrei sa te plangi de ceva anume.

-al doilea tip de relatie care imi vine in minte e acela in care nu ai cum sa deschizi subiectul despre ultima carte citita sau despre o excursie la mare sau la munte (ca tot vin si 1 mai si vara in toata splendoarea lor) ca deja esti acaparata de barfele care au mai aparut in noua saptamana in toate tabloidele si revistele de specialitate. Stiu, vei spune ca barfa e constructiva si ajuta la prevenirea ridurilor, dar ai 2 posibilitati: fie nu vei mai putea trai fara barfe, fie o sa fii nevoita sa-ti cauti alt cerc de prieteni.

-un alt tip de prietenie este acela care se bazeaza doar pe petreceri. E bine sa te distrezi, dar cum ce e prea mult strica, vei simti nevoia unor discutii mai serioase sau a unor sfaturi care nu sunt despre rochia de cocktail pentru seara urmatoare (si nu vei mai fi la fel de bine primita in grup).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

-al patrulea “schelet” de prietenie o include pe prietena care te roaga frumos sa o ajuti cu proiectele pentru simplul fapt ca tu nu ai nici sot si nici copii. Daca nu o pui mai repede la punct, nici nu o sa ai prea curand. Data viitoare cand te roaga sa faci ceva in locul ei, fii amabila, dar sugereaza-i ca ai un program foarte incarcat si nu il poti modifica.

-un alt prototip de prietenie este cea care o include pe prietena care uraste barbatii datorita experientelor ei neplacute. Nu e bine sa o asculti prea mult timp. Stim ca barbatii sunt nesuferiti si… toate cuvintele care incep cu “ne(-)”, dar asta pentru ca nu sunt ai nostri. Cei care ni se potrivesc sunt de-a dreptul minunati si ne fac sa zambim fermecator tutoror celor din jur.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri