Cu fiecare zi care trece, ritualul ii ia mult mai putin timp si o vezi in oglinda cum isi unde intreg trupul cu ulei pentru bebelus. O adori si nu intelegi de ce din cand in cand isi pudreaza usor nasucul mic sau adauga putin luciu de buze peste ruj sau isi contureaza vag ochii cu un creion negru sau gri. O admiri cand sta goala in fata sifonierului si te intrebi: "Este asta o masca?"

Fiecare femeie (aici sunt inclusa si eu) are un ritual zilnic fara care crede ca nu va fi la fel de ravnita sau la fel de frumoasa. Astfel, micuta zana deschide ochii dimineata si deja se vede in baie spalandu-si chipul cu putina apa mineral, apoi isi periaza cu grija dintii si limba pentru un zambet perlat. Se da cu putina apa termala, apoi cu crema hidratanta, cu baza de machiaj si un fond de ten care o fac sa arate precum o papusa cu chip de portelan (daca as fi barbat cred ca as uita din etape, daca nu chiar ritualul complet). Pentru a da viata tenului foloseste mascara extravolum, fard de obraz roz sau usor caramiziu si un ruj de culoarea buzelor. Cand isi priveste iar chipul in oglinda ochii ei au o stralucire intensa: e cu adevarat frumoasa!

Cu fiecare zi care trece, ritualul ii ia mult mai putin timp si o vezi in oglinda cum isi unde intreg trupul cu ulei pentru bebelus. O adori si nu intelegi de ce din cand in cand isi pudreaza usor nasucul mic sau adauga putin luciu de buze peste ruj sau isi contureaza vag ochii cu un creion negru sau gri. O admiri cand sta goala in fata sifonierului si te intrebi: “Este asta o masca?”, apoi simti cum nasul ti-e inundat de mirosul care-I scalda trupul zilnic-citrice. Daca n-ai fi auzit o apasare usoara pe parfum ai fi crezut ca visezi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

O privesti cum se imbraca si-ti dai seama ca tot machiajul ei, mirosul, privirea se potrivesc cu esarfa, cu rochia care-I acopera nurii, cu pulpele pe care le-ai mangaiat cu cateva ore in urma, cu ciorapii care-I acopera gleznele subtiri, cu pantofii a caror toc te inspaimanta si te incita deopotriva. Iti dai seama ca geanta i se potriveste mult mai bine cu sacoul cand are buzele rosii, iar lantul lung cu pandant in forma de ceas o avantajeaza cand are obrajii roz-de parca ar fi o copila ce roseste cand simte cu cata pofta o privesti.

Acum e gata sa plece si o simti mult mai increzatoare. Gandesti: “O fi de la ruj sau de la luciul de buze? Poate ca e de la pudra … “

Nu e de la nimic -faptul ca tu o privesti cu ochi dulci, apoi cu pofta in fiecare dimineata ii face placere si are ritualul acesta doar pentru tine; dar exista o zi in care femeile nu se machiaza si totusi stralucesc: este prima zi de primavara, zi in care toate femeile renunta la baza de machiaj, la fondul de ten, la rujul cu efect de luciu de buze si sunt cu mult mai frumoase pentru ca zambesc- cu sufletul!

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Un articol de Anca Ciobanu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri