Stiai ca Picasso stia sa picteze inainte sa mearga, iar primul sau cuvant nu a fost "mama", ci "pensula"? Cel mai scump tablou din lume este considerat Numarul 5, 1948, tablou abstract apartinand artistului Jason Pollok? Ca Leonardo da Vinci este cel care a inventat tocurile? Ca unul dintre cei mai longevivi pictori este Grandma Moses, pictor american decedat la venerabila varsta de 101 ani?
-Numele complet al lui Picasso este alcatuit din nici mai mult, nici mai putin de 23 de cuvinte: Pablo Diego Jose Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso?
-In perioada tineretii sale, cand avea o situatie financiara precara, Picasso obisnuita sa-si arda picturile pentru a incalzi incaperea?

-Picasso stia sa picteze inainte sa mearga, iar primul sau cuvant nu a fost "mama", ci “pensula”?
-“Perioada albastra” a picturilor lui Picasso a fost inspirata de moartea unui prieten artist, Casagemas, care s-a sinucis din cauza unei femei?
-Unul dintre cei mai longevivi pictori este Grandma Moses, pictor american care a decedat la data de 3 decembrie 1961, la venerabila varsta de 101 ani?

-Cel mai scump tablou din lume este considerat Numarul 5, 1948, tablou abstract apartinand artistului Jason Pollok, in valoare de 140 milioane de dolari. Acesta este urmat de Portretul Adele Bloch Bauer I al lui Gustav Klimt (135 mil $), de tabloul Baiatul cu pipa al lui Picasso (104,1 mil $ ), de tabloul Dora Maar si Pisica apartinand aceluiasi pictor (95,2 mil $) si de Portretul Dr. Gaghet, al lui Vincent van Gogh (82,5 mil $)?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

-Cele mai vechi picturi ale oamenilor preistorici infatiseaza diverse animale, cercetatorii speculand ca aceste picturi au fost realizate deoarece oamenii credeau ca prin aceste reprezentari reusesc sa “prinda" sufletul animalelor? Pe de alta parte, in lipsa unui limbaj eficient de comunicare intre oameni, aceste reprezentari artistice primitive puteau la fel de bine sa reprezinta o modalitate instinctiva de comunicare cu ceilalti, de transmitere a informatiei practice sau de exprimare a sentimentelor catre ceilalti?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri