Ingrediente:
- 1 kg vinete
- o ceapă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- zeama de lămâie
Mod de preparare:
Se înțeapă vinetele și se coc la foc mediu spre mare. Se întorc pe partea cealaltă, atunci când în interior au devenit moi. Se decojesc vinetele, scobind miezul din coajă cu o lingură. Se pun într-o sită pentru a se scurge foarte bine.
Se toacă vinetele cât mai mărunt și se pun într-un bol. Se toarnă ulei, puțin câte puțin, exact ca în cazul maionezei, amestecând continuu cu o lingură de lemn.
După ce ajungem la consistența dorită, asezonăm cu sare, după gust, și adăugăm puțină zeamă de lămâie, pentr un gust ușor acrișor. Se adaugă și ceapa tocată mărunt. Poftă bună!
Descoperă câte calorii au alimentele pe care le consumi!
https://www.kudika.ro/articol/calorii-alimente/index.html
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună