11 August 2022 publicat în Lifestyle 41 share-uri

Salata de vinete este un aperitiv tradițional, nelipsit de pe masa românilor în fiecare vară. Alături de alte legume proaspete, salata de vinete este alegerea perfectă pentru orice antreu, sau, de ce nu, un mic dejun sățios,

Ingrediente:

  • 1 kg vinete
  • o ceapă
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • zeama de lămâie

Mod de preparare:

Se înțeapă vinetele și se coc la foc mediu spre mare. Se întorc pe partea cealaltă, atunci când în interior au devenit moi. Se decojesc vinetele, scobind miezul din coajă cu o lingură. Se pun într-o sită pentru a se scurge foarte bine.

Se toacă vinetele cât mai mărunt și se pun într-un bol. Se toarnă ulei, puțin câte puțin, exact ca în cazul maionezei, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

După ce ajungem la consistența dorită, asezonăm cu sare, după gust, și adăugăm puțină zeamă de lămâie, pentr un gust ușor acrișor. Se adaugă și ceapa tocată mărunt. Poftă bună!

Descoperă câte calorii au alimentele pe care le consumi!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

https://www.kudika.ro/articol/calorii-alimente/index.html


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri